Livre
Néerlandais

Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (dessinateur)

Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Bever, Eend, Kikker, Mier, Slak, Eekhoorn en Mol vormen samen de Supervrienden. Hun leefwereld is het Elzen-Eikenbos. De verhalen over hun avonturen zijn ingedeeld in de eerste vijf AVI-niveaus.
Sujet
Vriendschap
Niveau de lecture
AVI Début, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5
Titre
Het hol van mol : een AVI-meegroeiboek
Auteur
Fiona Rempt
Dessinateur
Noëlle Smit
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2012
94 p. : ill.
ISBN
9789000304929 (hardback)

Commentaires

In dit meegroeiboek voor beginnende lezers maken we kennis met Bever, Eend, Kikker, Mier, Slak, Eekhoorn en Mol. Deze dieren die in het Elzen-Eikenbos wonen, zijn beste vrienden en maken allerlei kleine avonturen en dagdagelijkse dingen mee: Eekhoorn bakt noten, Mier maakt het bos schoon, Eend gaat vliegen, Bever laat een scheet en Mier plukt bloemen, en ook over universele dingen waarmee elk kind al wel ervaring mee heeft gehad, zoals ruzie maken, verkouden zijn en pijn hebben. Het hol van mol bestaat uit verschillende hoofdstukjes die zijn ingedeeld in vijf AVI-niveaus: Start, M3, E3, M4 en E4. Aan de start van elk niveau krijgt de jonge lezer vijf nieuwe woorden aangeboden die veelvuldig aan bod komen in dat hoofdstuk. Deze woorden worden telkens in een kleur benadrukt. Elk hoofdstuk bevat vier kleine verhaaltjes die telkens langer en complexer worden naarmate het niveau stijgt. In het begin bestaan de verhaaltjes voornamelijk uit constructies van drie zinnen en gaan ze inho…Lire la suite
Na enkele succesvolle prentenboeken over de supervrienden mol, eekhoorn, kikker, mier, slak, bever en eend, nu een verhalenbundel over de zeven dierenvrienden, die jonge kinderen zelf kunnen lezen. De verhalen zijn ingedeeld op de niveaus AVI-Start tot en met AVI-E4. Bij elk niveau horen vier korte, eenvoudige verhaaltjes. Bij de eerste drie niveaus zijn de verhaaltjes niet langer dan een dubbele pagina. Bij de laatste twee niveaus bestaan de verhaaltjes uit vier pagina’s. De tekst bestaat uit korte eenregelige zinnen, gedrukt op een witte ondergrond in duidelijke zwarte letters met kleine schreefjes. Vanaf AVI-M4 worden er hoofdletters en leestekens gebruikt. De titels zijn in kleur, evenals de woorden die in het betreffende niveau geoefend gaan worden. Deze woorden staan aan het begin van elk niveau in een prachtige dubbele paginagrote illustratie op schoolleitjes. De uitbundige verfillustraties in mooie kleuren maken het tot een vrolijk geheel. De vele gezichtsuitdrukkingen van de …Lire la suite

Supervrienden. Het hol van mol

In de eerste acht verhaaltjes van dit aantrekkelijke boek doen een aantal toffe figuurtjes om beurten hun intrede: mol, eekhoorn, kikker, bever, eend, slak en mier. Het zijn supervrienden, ook al zijn ze heel verschillend en anders van karakter. Ze wonen in het Elzen-Eikenbos. Ga samen met hen op avontuur en ontdek hun wereld.
'Het hol van mol' is een boek dat meegroeit met de leescapaciteiten van je kind. Er zijn vijf leesniveaus van AVI-Start tot AVI-E4 met telkens vier verhaaltjes. De lengte van elk verhaaltje varieert van één tot enkele bladzijden. Elk leesniveau wordt door een tussenblad gescheiden. Daarop staan enkele woorden die verderop in de tekst in kleur gedrukt terug te vinden zijn. Het verhaal is eenvoudig verteld in korte zinnen. De verhalen zijn gemoedelijk, vriendelijke en herkenbaar. Sfeervolle prenten in warme kleuren staan om en rond de tekst tegen een witte achtergrond. Leuk en mooi verzorgd geheel dat beginnende lezertjes zal aanspreken.
 

Suggestions