Livre
Néerlandais

Een vreemde vogel

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Mier heeft bessen verzameld voor de winter, maar een vreemde vogel eet ze op. De papegaai begreep niet dat ze van Mier waren en vliegt geschrokken weg. Wanneer de Supervrienden hem vinden, heeft hij fruit voor Mier verzameld. Als dank bouwen ze een huis voor hem.
Titre
Een vreemde vogel
Auteur
Fiona Rempt
Dessinateur
Noëlle Smit
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2012
[20] p. : ill.
ISBN
9789000314010 (hardback)

Commentaires

Mier, Slak, Mol, Bever, Eekhoorn, Kikker en Eend hebben elk hun eigen karakter. Maar ze zijn in elk geval Supervrienden, die van het Elzen-Eikenbos een bijzonder plekje om te wonen maken. De ‘Supervrienden’ zijn ondertussen behoorlijk populair geworden: er zijn boeken over hen voor verschillende leeftijdsniveaus, een aantal gadgets en ze hebben zelfs een eigen site.
In dit nieuwe avontuur maakt Mier zijn wintervoorraad bessen in orde, terwijl zijn vrienden voetballen. Net wanneer hij klaar is, vliegt er een papegaai op zijn voorraad af en eet wat bessen op. Eend maakt de vreemdeling kordaat duidelijk dat dit stelen is en dat ze dat niet op prijs stellen. De andere Supervrienden doen hun duit in het zakje door Papegaai te vertellen hoe vreemd hij eigenlijk wel is. Papegaai vliegt zonder een woord te zeggen weg. De dieren beseffen dat ze hem geen eerlijke kans gegeven hebben om de gewoontes in het Elzen-Eikenbos te leren kennen. Daarom gaan ze hem zoeken. Papegaai heeft ondertussen…Lire la suite
Mier is tevreden dat hij zijn wintervoorraad bessen bij elkaar heeft gezocht, maar wordt onaangenaam verrast als een vreemde vogel ervan snoept. Deze papegaai betuigt al gauw spijt en probeert het goed te maken. Hoewel dat lukt, blijft hij zich een buitenstaander voelen, totdat alle dieren hem hun vriendschap aanbieden en verwelkomen in het bos. Nieuw deeltje in de serie 'Supervrienden'* over de dieren in het Elzen-Eikenbos. Aantrekkelijk, mooi uitgegeven, vierkant prentenboek met kleurrijke, sfeervolle verfillustraties. Houding en gezichtsuitdrukking van de dieren zijn prachtig getroffen. De vlot geschreven tekst, boven of onder de prent, laat zich prettig voorlezen en brengt de boodschap 'vreemde beesten verdienen een kans' goed over. Een aanwinst voor peuters en kleuters. Vanaf ca. 3 jaar.

Supervrienden. Een vreemde vogel

In dit boek ontmoeten we de Supervrienden opnieuw. Kikker, Eend, Eekhoorn, Mol, Slak en Mier zijn de helden van deze serie waarin ondertussen al heel wat verhalen verschenen. Wat zo bijzonder is aan deze serie is dat de boeken aangepast worden aan verschillende leeftijden. Zo zijn er een aantal kartonboekjes, prentenboeken en AVI-boeken geschreven waarin deze vrienden telkens centraal staan. Het duo Fiona Rempt en Noëlle Smit sloeg hiervoor de handen in elkaar. Ook 'De vreemde vogel' werd door Noëlle Smit van kleurrijke aquarels voorzien.
In dit verhaal heeft Mier hard gewerkt aan zijn wintervoorraad als er plots een felgekleurde vogel op zijn net verzamelde bessen af vliegt. Maar daar steekt Eend gelukkig een stokje voor. De vrienden leggen hem uit dat stelen niet mag en Papegaai bekent dat hij al een paar bessen heeft opgegeten. Dan merken de vrienden pas hoe vreemd deze vogel er wel uitziet, waarop Papegaai wegvliegt. Wanneer ze spijt krijgen van hun onverdraagzaamheid, komt …Lire la suite

Suggestions