Livre
Néerlandais

Eekhoorn maakt supersprongen

Fiona Rempt (auteur), Noëlle Smit (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Eekhoorn kan heel goed springen: omhoog, omlaag en in rondjes. Maar het liefst springt hij samen met zijn vriend. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Eekhoorn maakt supersprongen
Auteur
Fiona Rempt
Dessinateur
Noëlle Smit
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789047514282 (hardback)

Commentaires

In de reeks ‘Supervrienden’ (dat zijn Slak, Eekhoorn, Kikker, Mier, Eend, Bever, Mol) verschijnen ook kartonboekjes voor peuters waarin een van die vrienden de hoofdrol speelt. In Eekhoorn maakt supersprongen van Fiona Rempt is dat uiteraard Eekhoorn. Kikker speelt even een rol waar het over ‘samen’ gaat, Slak dient enkel om ‘over’ te springen. Het is meer dan duidelijk dat het hele boekje niet zozeer een verhaal brengt, maar stilstaat bij voor peuters moeilijke begrippen. Via ondersteunende illustraties die steeds over twee pagina’s doorlopen en waar Eekhoorn de hoofdrol speelt, worden de voorzetsels over, voor, omhoog, opzij, omlaag, uit, in, achter, door, op en samen verduidelijkt. De peuters zien die begrippen als het ware gebeuren in het boekje. Daarnaast is er toch een zekere logische opbouw terug te vinden. Zo zie je op de eerste bladzijde door een spoor van sprongen wat het betekent dat Eekhoorn van springen houdt en wat ‘springen’ is. Daarna gebeurt dat springen in de …Lire la suite
Hardkkartonnen vierkant prentenboekje met twee afgeronde hoeken over een groepje dieren, de Supervrienden. De afbeeldingen lopen steeds door over twee bladzijden. In dit deel is Eekhoorn de hoofdpersoon, en komen verder alleen Kikker en Slak even voor. Aan de hand van de sprongen van Eekhoorn worden begrippen aanschouwelijk uitgelegd zoals: over, door, omhoog, omlaag, in rondjes, samen, enz. De illustraties in gemengde techniek zijn kleurrijk, vrolijk en spatten van het papier. Een lief en humoristisch boekje om samen met peuters eindeloos weer te bekijken. Goed verzorgde en aantrekkelijke uitgave. Deeltje uit een vierdelige serie kartonboekjes*. Over de dierenvrienden verscheen ook een voorleesboek, 'Supervrienden, verhalen uit het Elzen-Eikenbos'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Eekhoorn maakt supersprongen

In de reeks 'Supervrienden', geschreven door Fiona Rempt, verscheen 'Eekhoorn maakt supersprongen'. In de meeste boekjes uit deze reeks steekt de kleine meelezer iets op. Dat geldt ook voor dit boekje.
Eekhoorn maakt supersprongen achter, op, onder, in … verschillende zaken en plaatsen. Maar het liefst springt Eekhoorn samen met zijn vriend Kikker. Op deze manier leren de peutertjes de verschillende voorzetsels alvast kennen.
Na 'Verhalen uit het Elzen-Eikenbos', hebben vier van de supervrienden nu ook een eigen boekje. Vrolijke verhaaltjes met kleurige illustraties, dat is waar de reeks 'Supervrienden' voor staat. Noëlle Smit is niet onervaren en wekt ook hier weer bewondering met haar mooie aquarellen met felle kleurtjes.

Suggestions