Livre
Néerlandais

Het oude Japan

Fiona MacDonald (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Kennismaking met het oude Japan, waarbij onderwerpen aan de orde komen zoals eten en eetgewoonten, gevechtskunsten, burgeroorlogen, steden en handel, tempels en tuinen en het theater. Met een stap voor stap uitleg om zelf voorwerpen uit Japan te maken. Voorzien van vele kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Het oude Japan
Auteur
Fiona MacDonald
Langue
Néerlandais
Titre original
Step into ancient Japan
Éditeur
[Amsterdam]:: De Lantaarn, 2001
64 p. : ill.
ISBN
90-5426-138-2

Commentaires

Na 'Japan onder de shoguns' van Mavis Pilbeam* is dit het tweede boek dat jongeren op een plezierige wijze laat kennisnemen met feiten en zaken uit het oude Japan vanaf de oudste tijden tot en met 1868 toen de Amerikanen het land dwongen zijn grenzen te openen. Het is een typisch boek voor de zap-generatie. In korte hoofdstukken komen onderwerpen aan de orde als: eilanden in het oosten, godgelijke keizers, shoguns en burgeroorlogen, leven als samoerai, eten en eetgewoonten, het gezinsleven, steden en handel, modes aan het hof, schrijven en tekenen, reizen en vervoer, afgesloten van de wereld, tempels en tuinen en nog veel meer. Ieder hoofdstuk beslaat twee pagina's en geeft naast het in een grotere letter gedrukte hoofdonderwerp een aantal wetenswaardigheden in een kleinere letter. E.e.a. is uitbundig in kleur geïllustreerd met terzake doende afbeeldingen. Soms wordt in een strook onderaan de pagina's in woord en beeld uitgelegd hoe je zelf bepaalde voorwerpen uit die tijd kunt maken…Lire la suite

À propos de Fiona MacDonald

Fiona MacDonald, née le 9 décembre 1974 à Paisley en Écosse, est une curleuse Écossaise.

Elle remporte le titre olympique aux Jeux olympiques d'hiver de 2002 à Salt Lake City avec une médaille d'or et elle représente la Grande Bretagne. En 40 matchs au total, elle a gagné 23 fois et perdue 17 fois.

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Comité international olympique
  • CurlingZone
  • Fédération mondiale de curling
  • (en) Olympedia
  • (en) Team GB