Een 17-jarige jongen die net uit de jeugdgevangenis komt gaat bij zijn oom en tante wonen en wordt opgenomen in de vriendenkring van zijn neef.
Sujet
Adolescentie
Titre
Home / scenario en regie Fien Troch
Directeur
Fien Troch
Acteur
Sebastian Van Dun Lena Suijkerbuijk Loïc Batog Mistral Guidotti
Compositeur
Johnny Jewel
Langue
Néerlandais
Éditeur
Twin Pics, [2017]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
103 min.
Note
Vlaams gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
5051083119153
mooov

Commentaires

Drama van de Belgische regisseur Fien Troch (Kid; Unspoken). De 17-jarige Kevin komt net uit de gevangenis wegens een geweldsdelict. Omdat hij niet bij zijn ouders terecht kan gaat hij bij zijn oom en tante wonen. Kevin wordt opgenomen in de vriendenkring van zijn neef Sammy en diens vriend John, die in een ondraaglijke situatie met zijn moeder leeft. De jongeren houden zich bezig met roken, drinken, dansen, rondhangen, vrijen en hebben weinig contact met hun ouders en leraren. Het einde is dramatisch. De recensenten geven 2 1/2 -4 sterren. Kees Driessen (Filmkrant maart ’17) noemt de film ‘gekunsteld’ en ‘onevenwichtig’. VPRO Cinema (vpro.nl) schrijft: ‘Vlijmscherp en allesbehalve sentimenteel drama (…) Geregisseerd door de Vlaamse Fien Troch, die resoluut brak met haar arthouse-verleden door een buitengewoon energieke en plotgedreven film af te leveren. Met in de hoofdrollen louter non-professionele acteurs (wat weer wel typisch arthouse is).’ Winnaar van de regieprijs van het Orizz…Lire la suite

À propos de Fien Troch

CC BY-SA 3.0 - Image by che
(Please credit as "Petr Novák, Wikipedia" in case you use this outside Wikimedia projects.)

Fien Troch, née en 1978, est une réalisatrice et scénariste belge, fille de Ludo Troch.

Membre du Conseil d'administration de la Cinémathèque royale de Belgique, Fien Troch est en 2020 la présidente du Comité de sélection du nouveau conservateur qui choisit le producteur flamand Tomas Leyers.

Filmographie

Réalisatrice

Longs métrages

  • 2005 : Een ander zijn geluk
  • 2008 : Non-dit (Unspoken)
  • 2012 : Kid
  • 2016 : Home

Courts métrages

  • 1998 : Verbrande aarde
  • 1999 : Wooww
  • 2001 : Maria
  • 2002 : Cool Sam & Sweet Suzie

En lire plus sur Wikipedia