Livre
Néerlandais

Kleurvaste kameleons

Fernand Auwera (auteur)

Kleurvaste kameleons

Dans la série:
Genre:
Een groep beruchte historische figuren, onder wie vroegere nazi-kopstukken als Goebbels, komt terug op aarde in Antwerpen en verbindt zich met gelijkgestemde personen om in hun ogen foute zaken recht te zetten.
Titre
Kleurvaste kameleons
Auteur
Fernand Auwera
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Westerlo: Kramat, 2011
238 p.
ISBN
9789079552511 (paperback)

Commentaires

Een groep beruchte figuren uit het verleden, o.a. Goebbels, Heydrich, Bomber Harris en Cyriel Verschaeve, daalt uit de hemel neer op aarde, en wel in Antwerpen, waar zij hun werk van toen komen beoordelen om eventueel af te maken waarmee ze begonnen waren. Officieel komen zij een rol spelen, hun eigen rol, in een film. Later voegt ook Marilyn Monroe zich bij hen. Er wordt een aantal aanslagen gepleegd en de stad raakt in paniek. Linkse groeperingen krijgen al snel de schuld. De onopvallende Walter Walvisch heeft de opdracht voor onderdak te zorgen en hen op hun wenken te bedienen. Zoals de titel zegt, zijn deze personages door hun verblijf in de hemel niet veranderd en het is soms vermakelijk om ze op het ooit ingeslagen pad te zien voortgaan. Spijt hebben, fouten erkennen, dat zijn eigenschappen die ze niet bezitten. Politieke satire in de vorm van een thriller die de lezer in zijn greep houdt vanwege de bizarre gebeurtenissen. De schrijver slaagt erin om een onmogelijk gegeven op ee…Lire la suite

À propos de Fernand Auwera

Fernand Auwera (pseudonyme de Ferdinand Van der Auwera), né le 26 novembre 1929 à Anvers (Belgique) et mort le 27 octobre 2015, est un écrivain et scénariste belge.

Biographie

Comme scénariste, Fernand Auwera a surtout travaillé pour Robbe De Hert (quatre longs métrages entre 1980 et 2000) et en 1995 a été dialoguiste pour Emile Degelin.

Œuvre

  • De weddenschap (1963)
  • Het manneke en de roestige ridders (1963)
  • Het manneke en de zielige zeerovers (?)
  • Het manneke en de grimmige goochelaar (?)
  • De donderzonen (1964)
  • De koning van de bijen (1966)
  • Mathias 't kofschip (1967)
  • En lire plus sur Wikipedia