Livre
Néerlandais

Wilde paarden in gevaar

Wilde paarden in gevaar

Public cible:
9-11 ans et plus
Drie jonge mensen proberen een kudde paarden, die door een bende gangsters wordt bedreigd, te redden door ze de grens tussen Texas en New Mexico over te drijven. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Wilde paarden in gevaar
Auteur
Federica De Cesco
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Wildpferde in Gefahr
Édition
Tweede herz. druk
Éditeur
Hasselt: Facet, 2007
92 p.
ISBN
9789050165020

Commentaires

De setting van dit avonturenverhaal is Silver City, een stadje in Texas. In Silver City zijn de paarden niet langer veilig door de komst van een fabriek voor corned-beef en daar willen Karen en haar vrienden iets aan doen. Ze besluiten de paarden naar New Mexico te brengen, waar ze niet zomaar kunnen worden gedood. De beschrijving van de tocht doorheen de woestijn is spannend, want loopt niet van een leien dakje. Maar er komt een happy, zij het eerder ongeloofwaardig end. [Sofie De Jonckheere]
In een Texaans natuurreservaat worden wilde paarden bedreigd door een stel gangsters, de Jacksons, die de paarden willen verkopen aan een fabriek die corned beef inblikt. Een wet die de jacht op mustangs verbiedt, is er niet in Texas. Karen, Larry en Angela slaan de handen ineen om de kudde de grens naar New Mexico over te krijgen. Met de hulp van de in het reservaat wonende indiaan Geronimo lukt dat. Met de motor van Angela drijven ze de paarden de grens over, waarbij ze onderweg flink dwarsgezeten worden door de familie Jackson. Het verhaal is spannend, maar het toeval speelt wel een erg grote rol. Zelfs bij de terugreis lukt alles net op het nippertje; ook is het wat onwaarschijnlijk dat een gewapende bende paard noch mens doodt in een strijd die op het scherpst van de snede gestreden wordt. Herdruk met nieuw foto-omslag. De auteur won in 1972 en in 1978 een Zilveren Griffel. Vanaf ca. 12 jaar.