Livre
Néerlandais

In de zee zijn krokodillen : het waargebeurde verhaal van Enayatollah Akbari

Fabio Geda (auteur), Jan Van der Haar (traducteur)

In de zee zijn krokodillen : het waargebeurde verhaal van Enayatollah Akbari

Genre:
Titre
In de zee zijn krokodillen : het waargebeurde verhaal van Enayatollah Akbari
Auteur
Fabio Geda
Traducteur
Jan Van der Haar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Nel mare ci sono I coccodrilli
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2010
179 p. : ill.
ISBN
9789029573573 (hardback)

Commentaires

Als hij tien is, wordt Enayatollah Akbari door zijn moeder het Afghanistan van de taliban uitgesmokkeld. In het Pakistaanse Quetta laat ze hem achter in de hoop dat hij buiten Afghanistan een toekomst zal hebben. Dan begint een jarenlange zwerftocht als illegaal in Pakistan en Iran, waar hij in de bouw gaat werken. In een groep van 77 vluchtelingen wordt hij tenslotte in een erbarmelijke tocht over de bergen van Iran naar Turkije gesmokkeld. Vanuit Turkije weet hij met een rubberbootje Griekenland te bereiken. In een vrachtcontainer reist hij verder naar Italië, waar hij asiel aanvraagt. Daar ontmoet hij een Italiaans gezin dat hem opvangt. Ook ontmoet hij Fabio Geda (1972) die zich in Italië een aantal prijswinnende romans op zijn naam heeft staan. Hij zet dit waargebeurde verhaal op papier. Enayatollah vertelt in de ik-vorm op een rustige, soms kinderlijke naïeve toon zijn verhaal. Dit staat soms in schril contrast met het harde bestaan als illegale immigrant. Uit zijn verhaal spree…Lire la suite

À propos de Fabio Geda

Fabio Geda, né le 1er mars 1972, est un romancier italien.

Biographie

Né à Turin, Fabio Geda est diplômée en sciences de la communication avec une thèse en mercatique. Il travaille comme éducateur, d'abord comme bénévole, puis dans une coopérative. Son premier roman, Per il resto del viaggio ho sparato agli indiani, est sélectionné pour le prix Strega.

Il fait une percée en 2010 avec le roman Dans la mer, il y a des crocodiles ( italien : Nel mare ci sono i coccodrilli) basé sur une histoire vraie d'Enaiat Akbari, le roman devient un best-seller, vendu à plus de 400 000 exemplaires en Italie et traduit dans plus de 30 langues,,.

En lire plus sur Wikipedia