Een zangeres probeert het nieuws te verwerken dat ze niet lang meer te leven heeft.
Extra subject
dvd-video
Titre
Here and now
Directeur
Fabien Constant
Acteur
Sarah Jessica Parker Renée Zellweger Waleed F. Zuaiter Jacqueline Bisset Common 1972- Taylor Kinney Simon Baker 1969-
Titre uniforme
Blue night
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 87 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
5053083169718

Commentaires

De Franse documentairemaker Fabian Constant maakt zijn debuut als speelfilmregisseur met als hoofdrolspeler Sarah Jessica Parker (Sex and the city). Vijftiger Vivienne Carala is een jazzzangeres en songwriter met een succesvolle carrière. Kort voor een belangrijk optreden krijgt ze het bericht dat ze een niet te opereren hersentumor heeft en binnen veertien maanden zal overlijden. Aangeslagen zwerft Vivienne door de stad en probeert steun te vinden bij haar ex-man (Simon Baker), haar moeder (Jacqueline Bisset) met wie ze een moeizame relatie heeft, haar 16-jarige dochter en haar manager. De Amerikaanse recensenten schrijven dat de film een eerbetoon lijkt aan ‘Cléo de 5 à 7’ (1962) van Agnès Varda en zijn kritisch over het resultaat. Peter Debruge (variety.com) noemt de film stijlvol, maar vindt dat regisseur en actrice er niet in slagen de kijker te laten meeleven met het drama.

À propos de Fabien Constant

Fabien Constant est un producteur et réalisateur de télévision français.

Biographie

Fabien Constant est l'auteur du documentaire Mademoiselle C. sorti en salles en 2013.

En 2014, il réalise une série de huit portraits (sur Pierre Niney, Pierre Perrier, Yuksek, Lescop, Loris Gréaud, Les Twins, etc.) diffusée le 3 mars sur Canal+ et parrainée par Yves Saint Laurent Beauté.

En septembre 2016, l'AFP annonce que Fabien Constant pourrait diriger le prochain film avec l'actrice Sarah Jessica Parker.

Le film appelé Here and Now a été présenté en premiere mondiale au festival de Tribeca 2018. Aux côtés de Sarah Jessica Parker, on retrouve Renée Zellweger, Simon Baker, Common et Jacqueline Bisset.

Notes et références

Liens externes