Livre
Néerlandais

Dieren van de boerderij

Achter zes uitklapbare pagina's vind je informatie over zes dieren, die je op een boerderij kunt aantreffen. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Dieren van de boerderij / Evelyne Douailler, Stéphanie Janicot, Emmanuel Chanut ; ill. Robert Morton ... [et al.]
Auteur
Evelyne Douailler Emmanuel Chanut Stéphanie Janicot
Dessinateur
Robert Morton
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2005
[14] p. : ill.
Note
Vert. uit het Frans
ISBN
90-5954-024-7

Commentaires

Informatief, bijna vierkant boekje waarin zes dieren, die je op de boerderij kunt tegenkomen, worden beschreven aan de hand van zeer realistische kleurentekeningen. Aan bod komen de kip, de koe, het varken, de pony, de gans en het schaap. Het boekje kent een vast patroon in de opbouw. Als de pagina dichtgeklapt is, laat een grote illustratie, vergezeld van enige regels tekst, het betreffende dier zien. De linker- en rechterpagina kunnen uitgeklapt worden, waardoor een bladspiegel van vier pagina's ontstaat. Onder de tekeningen staat een korte, verhelderende tekst van hoogstens twee regels in een klein lettertype. Op de meest rechterpagina worden enige weetjes over de getoonde dieren opgesomd. De illustraties zijn al toegankelijk voor jeugdige kijkers, maar de tekst zal veelal te moeilijk voor hen zijn. Aanvullende uitleg in eigen woorden kan de begrijpelijkheid ten goede komen. Stevige, goed verzorgde uitgave voor kinderen vanaf ca. 5 jaar. Deeltje uit een reeks, waarin inmiddels drie…Lire la suite

Dieren van de boerderij

Mooi uitgevoerd informatief boekje over de dieren van de boerderij. Je vindt steeds een tekening (spijtig dat het geen foto is) op een dubbele bladzijde, die uit twee flappen bestaat. Als je beide flappen opent, krijg je extra uitleg en tekeningen over dit dier van de boerderij (familie, menu, uiterlijk, groei, levenswijze, weetjes). Alles is eenvoudig maar mooi uitgewerkt. De flapjes wekken de nieuwsgierigheid, maar na twee keer is de pret er wel af voor de kinderen. Wat blijft is de degelijke kwaliteit, de mooie afbeeldingen en de eenvoudige informatie. Je kan het beoek al inkijken met kleuters, al was voor hen een groter formaat handiger geweest. Voor oudere kinderen (1ste graad lager onderwijs), die nog moeite hebben met het zelf opzoeken van informatie, zijn deze boekjes veel geschikter, omwille van de beperkte, overzichtelijke informatie.