Livre
Néerlandais

En nu lekker slapen!

En nu lekker slapen!

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Als alle dieren naar hun bedje zijn, is het ook voor een kindje tijd om te gaan slapen. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Slapen gaan
Titre
En nu lekker slapen! / tekst en ill. Eveline den Heijer
Auteur
Eveline Den Heijer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Kimio, 2007
[17] p. : ill.
ISBN
9789056477059 (hardback)

Commentaires

En nu lekker slapen is een knap boekje om even voor bedtijd voor te lezen. De geschetste situaties zijn heel herkenbaar voor jonge kindjes. In het boek worden alle jonge dieren door een volwassen dier naar bed gebracht, te beginnen met de mama van een jong poesje. De grote broer van konijntje brengt nog een glaasje water, papa hond leest nog een boekje voor, oma zingt een wiegeliedje, zusje schaap stopt haar babyzusje nog eens lekker onder, het roze varkentje wordt door de oppas naar bed gebracht, en opa muis ruimt nog wat op. Dan lezen we: "En nu jij nog, lief kindje als je in je bedje ligt en alle beestjes zijn gaan slapen". Op deze prent zie je geen volwassene, zodat de persoon die voorleest die rol kan spelen. Op de rechterpagina zijn alle kleintjes afgebeeld in hun bedje. Het bijhorende zinnetje start telkens met "ssst", waarna de kleintjes uitgenodigd worden om te slapen. De linkerbladzijde heeft steeds een lichtblauwe kleur, terwijl de bedjes op de rechterbladzijden op e…Lire la suite
Alle dieren worden naar bed gebracht om lekker te gaan slapen. Als ze in bed liggen, is het de beurt aan het kindje om te gaan slapen. Peuterboekje op rijm om peuters voor te lezen voordat ze gaan slapen. De kleurige illustraties zijn afgedrukt op lichtblauwe (links) en donkerder blauwe (rechts) pagina's. Drie tekstregels op de linkerpagina over het gebeuren voor het slapengaan; een tekstregel op de rechterpagina waarna het dier gaat slapen. Tekst en illustratie vormen een geheel: links een illustratie over de gebeurtenis voor het slapengaan; rechts het betreffende dier in zijn (mensen)bedje. Gedrukt in een grote schreefloze letter op dik papier. Aantrekkelijk omslag met een felgekleurde illustratie tegen een paarse achtergrond. Vanaf ca. 2 jaar.

En nu lekker slapen!

In dit peuterboekje brengen verschillende dieren hun dierenkindje naar bed in de hoop dat hij of zij lekker gaat slapen. Nu maar hopen dat het mensenkind ook wil slapen! Een vierregelig versje begeleidt elke situatie. Er zit weinig afwisseling of schwung in. Alleen gaat het nu eens over papa of mama en dan weer over broertje of zusje, opa, oma en de oppas. Heel de familie passeert de revue. De illustraties stijgen ook niet boven de middelmaat uit. Een doorsnee boekje.