Livre
Néerlandais

Wish you were here

Wish you were here

Public cible:
12-14 ans et plus
Om haar liefdesverdriet te verwerken werkt Hazel (18, ik-figuur) als au pair bij een Brits gezin. De moeder van het gezin is om onverklaarbare redenen tijdelijk afwezig. Hazel gaat naar haar op zoek en beseft hoe belangrijk liefde is. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Wish you were here
Auteur
Evelien De Vlieger
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2018
239 p.
ISBN
9789045121147 (paperback)

Commentaires

Hazel (18) was smoorverliefd op Barber, een gescheiden tandarts met kinderen. Uit angst voor kritiek maakte Barber een einde aan hun omgang, waarna Hazel – aangemoedigd door haar moeder – een zomermaand in een Brits gezin aan de slag gaat als au pair. De moeder van het gezin is om lang onduidelijke redenen afwezig. Hazel gaat naar haar op zoek, waarna een gelukkig, maar ook tamelijk ongeloofwaardig einde volgt. De Vlaamse Evelien De Vlieger belicht net als in eerdere jeugdromans thema’s als verliefdheid en ingewikkelde moeder-kindrelaties, maar werkt deze hier minder diepgaand en indrukwekkend uit. In combinatie met het gebrek aan een overeind blijvende spanningsboog, blijft het verhaal oppervlakkig, hoewel de auteur interessante kwesties aansnijdt en een vlotte vertelstem heeft. Het wordt chronologisch in de ik-vorm verteld, met tegen het einde plotseling veel tijdsprongen. De prachtig vormgegeven cover nodigt uit tot lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

Wish you were here

In dit boek maken we kennis met Hazel, een meisje van achttien dat als au pair naar het buitenland vertrekt om haar grote liefde te vergeten. We volgen haar avonturen met de twee kinderen waar ze op moet passen, terwijl haar liefdesverdriet ook een prominente plaats inneemt. Het boek krijgt een avontuurlijke twist wanneer Evelien op zoek gaat naar de moeder van de twee kinderen die stilaan haar hart weten te veroveren.Het boek is vlot geschreven en bevat voldoende afwisseling om boeiend te blijven. De karakters zijn niet erg diep uitgewerkt, maar we kunnen ons wel een beeld vormen van iedereen. Zowel de vrienden die Hazel ontmoet in het internationale café als de gezinsleden zijn best wel herkenbare personen. William is een hardwerkende vader die op zijn privacy staat, Isaac een eigenzinnig jongetje van acht en Lizzie een gemakkelijke baby. Voor de volwassen lezer komt de ontwikkeling van Lizzie niet altijd realistisch over, maar voor het jonge doelpubliek is dit…Lire la suite