Livre
Néerlandais

Paultje Paashaas : een boek met flapjes

Eve Tharlet (dessinateur), Brigitte Weninger (auteur)

Paultje Paashaas : een boek met flapjes

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Konijn Paultje wil gekleurde eieren voor zijn broertjes en zusjes verstoppen. Vierkant prentenboek met aquarelillustraties in warme tinten en met beweegbare flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Paaseieren
Extra subject
PAS
Titre
Paultje Paashaas : een boek met flapjes
Dessinateur
Eve Tharlet
Auteur
Brigitte Weninger
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Pauli Osterhase
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2008
[14] p. : ill.
ISBN
9789055798520

Commentaires

In dit weinig inventieve verhaal wil het konijn Paultje paashaas spelen. Hij verstopt de eieren van de kip om ze later te schilderen en opnieuw te verstoppen voor de andere konijntjes. Op elke bladzijde krijgt de jonge lezer een opdracht over de voorwerpen of dieren die achter een flapje verstopt zitten. Er wordt telkens aangegeven waar je moet zoeken, dus veel afwisseling bieden deze opdrachten niet. Het verhaal is bovendien flauw en voorspelbaar . [Anita Wuestenberg]
Geheel vervuld van de paasgedachte wil Paultje gekleurde eieren voor zijn broertjes en zusjes verstoppen. Daarvoor moet hij eerst aan eieren zien te komen om ze vervolgens te verven. Vierkant prentenboek met flapjes waarachter de antwoorden te zien zijn op de vragen die op iedere dubbele pagina gesteld worden. Deze antwoorden zijn niet altijd eenduidig, niet qua herkenning als je de voorgaande uitgaven niet kent (wie is Mia?) en niet qua vormgeving (te vaag). De overige tekst - meestal twee korte zinnetjes per dubbele pagina - is fragmentarisch en niet altijd logisch aansluitend. De paginagrote, met krijt getekende illustraties zijn uitgewerkt in sfeervolle aquareltinten. Gebonden vierkante uitgave met stevige geplastificeerde pagina’s en scherpe hoeken. Het verhaal en de illustraties beginnen en eindigen op de schutbladen. Eerder verschenen een tiental boeken over deze konijnenfamilie. Vanaf ca. 2 jaar.

Paultje Paashaas

Paultje wil dit jaar zelf voor Paashaas spelen. Maar waar haalt hij de eieren vandaan? Klaasje wil Paultje wel helpen. Hij weet waar de kip de eieren voor de Paashaas heeft gelegd. Paultje verft ze zo mooi hij kan en gaat ze verstoppen. De volgende morgen mogen zijn broertjes en zusjes de eitjes zoeken. Ze vinden Paultje een knappe Paashaas. Eenvoudig prentenboek met flapjes waarachter je de antwoorden vindt op de vraagjes die in de tekst worden gesteld. Af en toe is er ook een telopdracht bij (tot drie). Het boek met liefelijke illustraties is al geschikt voor peuters maar heeft weinig verrassends te bieden.


À propos de Eve Tharlet

Eve Tharlet est une dessinatrice de bande dessinée et illustratrice française d'ouvrages pour la jeunesse née le 5 juillet 1956 à Mulhouse. Elle est surtout connue pour Monsieur Blaireau et Madame Renarde, série jeunesse portée à la télévision, ainsi que pour la série Fenouil.

Biographie

Née à Mulhouse en 1956, Eve Tharlet grandit en Allemagne puis passe par l'École supérieure des arts décoratifs de Strasbourg. Elle se déclare passionnée par l'univers de la petite enfance. Elle travaille 10 ans pour la revue suisse Yakari puis 8 ans chez Milan Presse. Elle a signé plus de 130 livres au cours de sa carrière jusqu'en 2017. En parallèle de ses activités dans l'édition, elle intervient dans des écoles et anime des ateliers pour enfants.

Elle illustre de nombreux ouvrages pour la jeunesse, comme la série Fenou…En lire plus sur Wikipedia