Livre
Néerlandais

Het Spokenbureau

Eva Ibbotson (auteur), Stern Nijland (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De spokenfamilie Wever wordt per ongeluk in het verkeerde huis geplaatst tot groot geluk van de weesjongen Olivier. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
Het Spokenbureau / Eva Ibbotson ; ill. Stern Nijland ... [et al.]
Auteur
Eva Ibbotson
Dessinateur
Stern Nijland
Langue
Néerlandais
Titre original
Dial a ghost
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2002
171 p. : ill.
ISBN
90-257-3543-6

Commentaires

Dit boek is een huppelende ode aan de fantasie. De auteur vindt er plezier in de hele wereld op zijn kop te zetten: weeskinderen beleven dé kindertijd van hun leven in een gezellig chaotisch tehuis, chique ouders veranderen in monsterlijke, afzichtelijke spoken na het verlies van hun dochtertje of deftige tandartsenfamilies worden tot spook gebombardeerd en starten een dooltocht op zoek naar een geschikte woonst. Ondertussen wordt er een immobiliënkantoor voor spoken opgericht en is er een spookverdelgingsmiddel in de maak.

Daar doorheen laveert Oliver Smit (met een vette knipoog naar Oliver Twist?). Deze timide jongen erft Hellestaete, een reusachtig herenhuis met tuin en moet zijn warme plek in het tehuis ruilen voor de vochtige muren en imposante familieportretten van Hellestaete. Ondertussen zet een vreselijk jaloerse oom alles in het werk om het herenhuis in zijn bezit te krijgen. Alle middelen voldoen, ook griezelspoken. Maar deze wrede kostschooldirecteur rekende buiten…Lire la suite
De spokenfamilie Wever wordt per ongeluk, door het spokenhuisvestingsbureau, in het verkeerde huis geplaatst, tot groot geluk van Olivier, een weesjongen, die vriendschap met hen sluit. Samen verjagen ze de kwaadwillende oom en tante van Olivier. Origineel, humoristisch spookverhaal, dat informatie geeft over hoe spoken ontstaan, wat voor spoken je hebt, waar ze zoal van houden en wat ze de hele dag doen. Het verhaal is op geen enkel moment eng en van te voren kun je ongeveer aanvoelen wat er zal gebeuren zonder dat het flauw of afgezaagd wordt. Vlot en helder geschreven; duidelijke bladspiegel met een twintigtal zwartwitillustraties (linoleumsnedes). Jammer is de stamboom voorin het boek, die het boek ingewikkelder doet lijken dan het is en geen extra waarde heeft voor het verhaal. Origineel fantasieverhaal, dat zeker de moeite van het lezen waard is en dat veel kinderen tussen de 8 en 12 zal boeien.

À propos de Eva Ibbotson

Eva Ibbotson, de son vrai nom Maria Charlotte Michelle Wiesner, née le 25 janvier 1925 à Vienne et morte le 20 octobre 2010 à Newcastle, est une romancière britannique, connue pour ses livres pour adultes et pour la jeunesse.

Biographie

Eva Ibbotson est née à Vienne en 1925. Ses parents étaient l'écrivaine Anna Gmeyner et le chercheur Berthold P. Wiesner (en). Sa famille quitta l'Autriche pour l'Angleterre dans sa jeunesse.

Elle a étudié à l'université de Bedford, où elle reçut un diplôme en 1945, puis à l'université de Cambridge de 1946 à 1947 et enfin à l'université de Durham, où elle obtint un diplôme d'éducation en 1965.

Elle se destinait à être p…En lire plus sur Wikipedia