Kroniek van een Italiaanse familie over drie generaties, die begint in 1906 en eindigt bij een familiereu͏̈nie in 1986
Sujet
Familie
Titre
La famiglia
Directeur
Ettore Scola
Acteur
Vittorio Gassman Fanny Ardant Stefania Sandrelli
Langue
Italien
Éditeur
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1987
Durée
121 min.
Note
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249473749

Commentaires

Familiekroniek uit 1987 van de Italiaanse meester Ettore Scola (C'eravamo tanti amati, Una giornata particolare) met in de hoofdrol Vittorio Gassman. Het verhaal begint in 1906 op het doopfeest van hoofdpersoon Carlo en eindigt in 1986, wanneer hij zelf een kleinzoon heeft. Hij denkt terug aan zijn jeugd, zijn huwelijk, de Tweede Wereldoorlog, de relatie met zijn jongere broer enzovoort. De Speelfilmencyclopedie (6e ed., 1995) gaf 2 1/2 ster: '(...) De film is origineel omdat het verhaal zich geheel afspeelt in een groot huis, waarvan de muren de geschiedenis lijken buiten te sluiten. Scola weet op een minutieuze en gevoelige manier een periode weer te geven, waarin gedrag en mentaliteit evolueren naarmate de tijd vordert. Bovendien bevat de film een subtiele hoeveelheid humor en emotie. Echter toch niet geheel geslaagd omdat er zoveel personages in de film voorkomen, dat velen nauwelijks meer dan een silhouet blijven. (...)' De dvd bevat geen extra's.

À propos de Ettore Scola

CC BY-SA 3.0 - Image by Iaconianni family

Ettore Scola, né le 10 mai 1931 à Trevico et mort le 19 janvier 2016 à Rome, est un réalisateur et scénariste italien.

Biographie

Ettore Scola étudie le droit avant de travailler comme dessinateur de presse de 1947 à 1952 en participant à divers journaux humoristiques, dont l'hebdomadaire satirique Marc'Aurelio,

En 1950, il écrit pour la radio Ho-là, Rosso e nero et il teatrino de Alberto Sordi.

Il débute dans l'industrie du cinéma en 1953 comme script doctor puis scénariste, coécrivant entre autres Le Fanfaron et Les Monstres de Dino Risi. En tout, il rédige une vingtaine de scénarios, surtout des comédies, notamment pour l'acteur Totò.

Il …En lire plus sur Wikipedia