Titre
Django / een film van Etienne Comar ; scenario Etienne Comar en Alexis Salatko
Directeur
Etienne Comar
Acteur
Reda Kateb Cécile De France
Interprète
Rosenberg Trio
Langue
Français
Éditeur
Splendid Film, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
113 min.
Note
Taalkeuze: Frans, Duits, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
4013549092364
mooov

Commentaires

Franse biografie en oorlogsdrama, het regiedebuut van producent en scenarioschrijver Étienne Comar (Des hommes et des dieux). De film vertelt een deel uit het leven van de Sinti jazzgitarist Jean 'Django' Reinhardt (1910-1953). In 1943 werkt Reinhardt in Parijs, waar hij veel succes heeft en zich weinig aantrekt van de oorlog. Wanneer hij door de nazi's wordt 'gevraagd' om in Duitsland op te treden, uiteraard zonder 'negermuziek', staat hij voor de keuze zich te conformeren of naar Zwitserland te vluchten. De recensenten geven 2-3 sterren. Floortje Smit '(Volkskrant 4-5-'17) vindt dat de regisseur te veel vrijheden neemt in het verhaal en de film 'een lange zit'. Maar haar conclusie is: 'Daar staat tegenover dat het wel eens tijd werd, een film die aandacht heeft voor het leed van de zigeuners in de Tweede Wereldoorlog. Bovendien weet de muziek, ingespeeld door het Nederlandse Rosenberg Trio, de film regelmatig boven zichzelf uit te tillen. Het mooiste verhaal, over het nut en de nood…Lire la suite

À propos de Etienne Comar

Étienne Comar (né le 25 janvier 1965 à Paris) est un producteur, réalisateur et scénariste français, connu en particulier pour être scénariste et producteur du film Des hommes et des dieux.

En 2017 il réalise son premier film Django qui fait l'ouverture, en compétition, de la Berlinale 2017

Il est considéré par le magazine L'Express comme faisant partie des « 20 qui ont fait le cinéma français en 2011 »,.

Biographie

Diplômé de La Femis en 1992, il débute à Erato Films comme chargé de production et travail sur Van Gogh de Maurice Pialat et Boris Godounov d’Andrzej Zulawski.

Il se lance ensuite dans l’aventure de la production indépendante en créant la société Playtime, (1996-2003), puis au sein de Vendôme Production (2004-2010).

Il …En lire plus sur Wikipedia