Livre
Néerlandais

Huis in zee

Esther Freud (auteur)
Wanneer een vrouw de vijftig jaar eerder en liefdevol geschreven brieven van een architect aan zijn vrouw leest, realiseert ze zich de tekortkomingen van haar eigen relatie.
Titre
Huis in zee
Auteur
Esther Freud
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The sea house
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2004
317 p.
ISBN
90-234-1193-5

Commentaires

De Engelse architectuurstudente Lily (27) schrijft haar scriptie over de Duitse architect Klaus Lehmann, die met vrouw Elsa voor de nazi's naar Engeland vluchtte. Om hun correspondentie te bestuderen heeft ze een huisje aan de Engelse oostkust gehuurd. De brieven confronteren Lily met onvrede over haar relatie met de afstandelijke workaholic Nick, en ze krijgt oog voor nieuwe buurman Grae. In de tweede verhaallijn logeert schilder Max Meyer na de dood van zijn zus in 1953 bij een kinderpsychologe in het kustplaatsje. Daar leert hij Elsa kennen, met wie hij een relatie krijgt die hem een toekomst geeft. Door de geschiedenis van de Lehmanns krijgt Lily's relatie met Nick een nieuwe impuls. Freud (1963), die debuteerde met het verfilmde 'Hideous Kinky', is een belangrijk Engels romanschrijfster. In haar vijfde, goed vertaalde roman valt de sterke sfeertekening op van het leven in een Engels kustplaatsje met z'n vaste en tijdelijke bewoners. Het boeiende verhaal is knap opgebouwd in twee …Lire la suite

À propos de Esther Freud

CC BY 2.0 - Image by palfest

Esther Freud est une romancière britannique d'origine allemande née le 2 mai 1963. Elle est la fille du peintre Lucian Freud et l'arrière-petite-fille de Sigmund Freud.

Auteur de sept livres (dont seulement trois sont sortis en France), elle s'intéresse surtout à l'adolescence et explore avec finesse cet âge de tous les possibles.

Esther Freud est mariée à l'acteur David Morrissey (1964). Le couple a trois enfants.

Bibliographie

  • Marrakech Express
  • La Maison mer
  • Nuits d'été en Toscane, 2009.

Liens externes