Het gezin MacBride probeert de draad op te pakken na de dood van moeder Lydia. Ze reizen af naar hun vakantiewoning in Devon. Oudste dochter Sophie is ongelukkig getrouwd; jongste zoon Felix neemt een nieuw vriendinnetje mee. Zij past op Sophies baby en verdwijnt met het kind.
Titre
Hemelbrand
Auteur
Erin Kelly
Traducteur
Sandra Van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The burning air
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2013
362 p.
ISBN
9789041422880 (paperback)

Commentaires

Heather Kellaway heeft haar studies in Oxford nooit afgemaakt, maar is als ongehuwde moeder met haar zoon Darcy naar het landelijke Saxby verhuisd. Daar wordt de vrouw verteerd door één ambitie: haar zoon een goede opleiding geven. Ze doet er dan ook alles aan om hem de gerenommeerde Saxby Cathedral School binnen te loodsen. Darcy wordt voor een gesprek uitgenodigd, maar de beurs die het gezin nodig heeft, gaat helaas naar een andere kandidaat. Heather is ervan overtuigd dat Rowan MacBride zijn eigen zoon bevoorrecht heeft. Die overtuiging groeit uit tot een obsessie... 
Hemelbrand is een verhaal over ontspoorde moederliefde en wraak. Het verhaal begint wanneer de familie MacBride na de dood van moeder Lydia voor het eerst opnieuw samen op vakantie gaat in hun buitenverblijf in Devon. Vader Rowan krijgt er het gezelschap van het gezin van dochter Sophie, die net een nieuwe baby heeft, Edie. Zoon Felix brengt onaangekondigd zijn nieuwe vriendin Kerry mee. Dochter Tara heef…Lire la suite
De hechte familie MacBride gaat elk jaar samen naar Devon voor een korte vakantie. Nu voor het eerst zonder de pas overleden matriarch Lydia. Het gezin van dochter Sophie komt met de nieuwe baby, Edie. Zoon Felix brengt een onbekende vriendin (Kerry) mee. Dochter Tara heeft al twee jaar een relatie met de inmiddels ingeburgerde Matt. Kerry past op de baby als de anderen een avondje stappen. Bij terugkomst zijn Kerry en Edie spoorloos. Tijdens de wanhopige zoektocht wordt duidelijk dat de familie een koekoek in hun nest heeft toegelaten, die hen confronteert met oude geheimen. In het eerste hoofdstuk onthuld Lydia's dagboek iets van die geheimen. Via Sophie maakt de lezer kennis met de respectabele familie. Als de tragedie zich voltrekt, gaat het verhaal zeventien jaar terug in de tijd en vertelt de jonge Darcy in de ik-persoon zijn kijk op de MacBrides. Vanuit het gezichtspunt van vader Rowan volgt de enigszins onbevredigende ontknoping. Niettemin een prachtig geschreven en spannend v…Lire la suite

À propos de Erin Kelly

CC BY - Image by Katherine Brooks

Erin Rose Kelly, née le 21 août 1981 à San Diego en Californie, est une actrice américaine.

Biographie

Filmographie

  • 2004 : Finding Kate : Kate
  • 2006 : Loving Annabelle : Annabelle
  • 2006-2007 : Makaha Surf : Erin
  • 2008 : Process
  • 2009 : Waking Madison : Grace
  • 2010 : Sleepy Joe : Jen
  • 2010 : Abnormal Abduction : Carol
  • 2013 : Girltrash: All Night Long : Candace

Liens externes

  • Site officiel
  • (en) Erin Kelly sur l’Internet Movie Database