Karen is bijna afgestudeerd. Haar studententijd heeft ze doorgebracht met drie brave huisgenootjes in een keurige wijk van Londen. Maar dan ontmoet ze Biba en haar broer Rex, twee bohemiens die een leven vol drank, drugs en drama leiden in een bouwvallige villa. Karen stort zich vol overgave in het losbandige leven dat ze nooit heeft gekend. Het drietal brengt de zomer met elkaar door in een staat
Titre
De gifboom
Auteur
Erin Kelly
Traducteur
Sandra Van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The poison tree
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2011
333 p.
ISBN
9789041415639 (paperback)

Commentaires

De gifboom, het debuut van de Britse Erin Kelly, is een goedgeschreven verhaal, dat heden en verleden geslaagd met elkaar weet te verweven, met een duister kantje. Niettemin mist het toch een beetje spanning om het predicaat thriller helemaal te verdienen.
Karen Clarke leert tijdens haar studententijd de flamboyante Biba Chapel kennen. Ze raakt al snel in de ban van Biba, die met haar mysterieuze tweelingbroer Rex en nog een paar anderen in een herenhuis woont. Blij dat Biba haar als vriendin heeft uitgekozen, trekt Karen al snel bij de Chapels in en gaat beetje bij beetje mee in het nonchalante leven van Biba, dat gekruid wordt door drank en drugs. Dat hun zorgeloze leventje niet eeuwig kan blijven duren en er iets op til is, mag snel duidelijk zijn. Dat blijkt wanneer het verhaal een sprong van tien jaar maakt, en Karen samen met haar dochter Alice, Rex gaat ophalen aan de gevangenis omdat zijn tienjarige celstraf wegens moord erop zit. Karen wil samen met Alice en Rex het leve…Lire la suite
De keurige 21-jarige Londense Karen is bezig haar studie moderne talen af te ronden, als ze Biba en haar raadselachtige broer Rex ontmoet, die een onconventioneel leven leiden vol drank en drugs in een bouwvallige Londense villa. Karin voelt zich aangetrokken tot hun losbandige leven, dat zij nooit gekend heeft, en trekt die zomer van 1997 bij hen in. Het einde van de zomer eindigt echter zeer dramatisch met twee brute moorden. Het verhaal wordt verteld door Karen, de ik-persoon, en speelt zich afwisselend af in het heden, waarin Rex na een lange gevangenisstraf weer bij haar en haar 9-jarige dochtertje Alice gaat wonen, en in die rampzalige zomer van 1997. Langzaam wordt duidelijk wie er vermoord zijn, wie de dader is, en waarom Rex veroordeeld werd. De Engelse schrijfster schreef met dit meeslepende onheilspellende debuut een prachtige overtuigende psychologische thriller, waarin ze de broeierige sfeer prima verwoordt, de spanning hoog houdt, en eindigt met een zeer verrassend plot…Lire la suite

À propos de Erin Kelly

CC BY - Image by Katherine Brooks

Erin Rose Kelly, née le 21 août 1981 à San Diego en Californie, est une actrice américaine.

Biographie

Filmographie

  • 2004 : Finding Kate : Kate
  • 2006 : Loving Annabelle : Annabelle
  • 2006-2007 : Makaha Surf : Erin
  • 2008 : Process
  • 2009 : Waking Madison : Grace
  • 2010 : Sleepy Joe : Jen
  • 2010 : Abnormal Abduction : Carol
  • 2013 : Girltrash: All Night Long : Candace

Liens externes

  • Site officiel
  • (en) Erin Kelly sur l’Internet Movie Database