Livre
Néerlandais

Sterrenlicht

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Na een lange tocht hebben de Clans een nieuwe plek gevonden om te wonen. Is de plek veilig en kunnen ze een nieuwe Maanstaan vinden om weer contact met de SterrenClan te krijgen? Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Titre
Sterrenlicht
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Starlight
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Fantoom, 2014
376 p.
ISBN
9789059240353 (hardback)

Commentaires

Een nieuwe plek om te wonen en te leven is na een lange, spannende tocht bereikt. Er is plaats voor alle vier de Clans en al gauw verdwijnt het gevoel van samen één clan zijn dat er tijdens de tocht was. Iedere clan leeft weer op zijn eigen plek, met zijn eigen leider en zijn eigen territorium. En dat is niet voor iedereen even gemakkelijk – vooral niet voor Braamklauw, Mistvoet, Kwiklicht, Taanpels en Kraaiveder. Als Langster sterft en Eensnor aanwijst als zijn opvolger, in plaats van Modderklauw die als commandant de beoogde opvolger was, ontstaan er nog meer spanningen. Loofpoot krijgt bericht van de Sterrenclan en volgt, samen met Vosstaart, de beek die vol sterrenlicht is. Ze vinden een nieuwe Maansteenplek, de Maanpoel, waarmee bevestigd wordt dat ook de Sterrenclan tevreden is met de nieuwe woonplek. Maar waarom wil Kwiklicht niets meer van Braamklauw weten? En is Havikwind écht betrouwbaar? Vierde boek van de tweede serie van Warrior Cats over de bekende kattenclans. In dit we…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Bamboo Kingdom. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia