Livre
Néerlandais

Het oneindige meer

Erin Hunter (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De Wilde Troep komt aan bij een enorm meer. Maar het water is niet drinkbaar. Lucky probeert zijn vrienden te helpen en te beschermen. Maar hij heeft een naar voorgevoel, een visioen over de Hondenstorm. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Honden
Titre
Het oneindige meer
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The endless lake
Éditeur
Antwerpen: SU Books, 2017
278 p.
ISBN
9789002262654 (paperback)

Commentaires

Het schrijverscollectief Erin Hunter heeft al veel reeksen fantasy met dieren in de hoofdrol op haar naam staan. Dit boek is het vijfde deel in de reeks 'Survivor dogs'*. De uitgave vertelt voort waar het vorige deel is gebleven. Centrale thema is de strijd die altijd op de loer ligt: die tegen de elementen (dit keer: een oneindig meer met zout water), tegen de honger (er is nauwelijks eten), de Wilde Honden (de ‘goeden’) tegen de troep van de Woeste Honden (de ‘slechten’), het gevecht om leiderschap en waardigheid: moed, dapperheid – versus verraad, misleiding en overlopen. Lucky werpt zich meer en meer op als leider van de Wilde Troep. Hij wijst de roedel de weg op momenten dat het moeilijk wordt en gaat met scherpzinnigheid voorop in de strijd. Ook dit verhaal wordt met vaart verteld, met volop dialoog en reflectie. Kinderen zullen veel dingen herkennen die ook in het leven van mensen een rol spelen. Voor echte lettervreters vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions