Livre
Néerlandais

Geen weg terug

Erin Hunter (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Lucky is samen met de Wilde Honden en hun leider Alfa op zoek naar een veilige plek en voedsel. Dat valt niet mee. Als ze een onbekende troep honden en hun kwaadaardige leider Gruwel tegenkomen, loopt de spanning op. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Honden
Titre
Geen weg terug
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The broken path
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2016
277 p.
ISBN
9789002261763 (paperback)

Commentaires

Lucky speelt de hoofdrol in dit vierde deel van de serie 'Survivor Dogs'* – hij blijkt moedig, een scherp observator van de leiderschapsstijl van Alfa, hij bezit mededogen en is altijd bereid om andere honden te helpen en te redden, of zij nu bij de clan van de Wilde Honden, de Woeste Honden, of die van de coyotes horen… Dat wordt hem niet in dank afgenomen door clanleider Alfa. Ook in deze vlot leesbare en spannende paperback vindt strijd plaats. De confrontatie met een onbekende troep honden, klein, fel en dapper, en met hun leider Gruwel doet de clan van Lucky de ‘hondenharen’ te berge rijzen: Gruwel lijkt wel gestoord, hij gelooft in Angst en Haat en zadelt zijn troep op met angstvisioenen. In het gebied waar de roedel van Alfa en Lucky nu leeft is sprake van permanente honger, en wat de Langbenen (mensen) met honden uithalen, maar ook de gevolgen van de Grote Grom, doet de strijd zelfs in de eigen clan losbranden. Wederom een spannend leesboek voor avontuurlijk ingestelde lezers …Lire la suite

À propos de Erin Hunter

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Les Messagers du dragon. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 (En lire plus sur Wikipedia

Suggestions