Livre
Néerlandais

Gansveders vloek

Erin Hunter (auteur), Ans Van der Graaff (traducteur)

Gansveders vloek

Erin Hunter (auteur), Ans Van der Graaff (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De jonge kater Ganskit heeft visioenen van voorouders en kan in de toekomst zien. Medicijnkat Wolkbes benoemt hem tot haar leerling. Kan hij de clan trouw blijven? Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Katten
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
Gansveders vloek
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Ans Van der Graaff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Goosefeather's curse
Éditeur
[Amsterdam]: Fantoom, 2019
132 p.
ISBN
9789059246249 (paperback)

Commentaires

De jonge kater Ganskit krijgt op de raarste momenten visioenen. Hij ziet katten die allang dood zijn, of hij ziet iets gebeuren met katten in de toekomst. Hij vindt het vreselijk. Maar Wolkbes, de medicijnkat, kiest vanwege deze speciale gave juist hem als leerling. Hij weet immers precies wanneer katten in gevaar zijn. Maar ze adviseert hem om zijn gave geheim te houden. Ganskit krijgt een nieuwe naam, Ganspoot, en een nieuwe positie, maar is heel ongelukkig. Blijft hij de clan trouw? Hij kan alleen maar wachten en toekijken. Uiteindelijk legt hij de belofte van trouw af als volleerde medicijnkat en krijgt de nieuwe naam Gansveder. Opnieuw een deel in de serie Warrior Cats. Dit deel is een mini-avontuur, net als 'Wolksters reis' (2018) en ‘Tijgerklauws woede’* (2019) en los te lezen van de serie. Het is een verhaal vol spanning en fantasie met veel duisternis, haat en vijandschap in alle visioenen. De spanning loopt door tot de laatste bladzijde, en fans van de Warrior Cats zullen we…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme de trois romancières britanniques Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'américaine Tui Sutherland, l'israélienne Inbali Iserles et les romancières britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Elles se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, ainsi que Bravelands. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour éviter à leurs lecteurs d'avoir à chercher à trois endroits pour acheter leurs livres.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia