Livre
Néerlandais

De zielvreters

Erin Hunter (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Als nieuwe Oppervader in Bravelands heeft baviaan Doorn het moeilijk als er opnieuw Regelbrekers actief zijn. Een wolvenroedel rooft de harten en zielen van de andere dieren op de savanne. Zal het de dieren lukken om hun thuis te redden? Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De zielvreters
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Spirit eaters
Éditeur
Mechelen: Fantoom, 2020
328 p.
ISBN
9789059247611 (hardback)

Commentaires

Als nieuwe Oppervader in Bravelands heeft baviaan Doorn het extra moeilijk wanneer er opnieuw Regelbrekers actief zijn. Een wolvenroedel moordt om zich de vaardigheden en kracht van andere dieren toe te eigenen; ze eten enkel de harten en zielen op. Deel vijf in de fascinerende serie 'Bravelands', na 'De schaduwen'* (2019). Met in de hoofdrollen de visionaire olifantenkoe Sky, de verstoten leeuw Fier en de door de Grote Geest uitverkoren baviaan Doorn. Spannend verhaal, beeldend met oog voor sfeer en detail geschreven, gebaseerd op nauwgezette zintuiglijke waarnemingen. Gedachten en gevoelens zijn analytisch en begrijpelijk verwoord; met enerzijds kennis van het natuurlijke gedrag van Afrikaanse savannedieren en anderzijds van de ménselijke natuur. Leuke bijrollen zijn weggelegd bij jonge cheetahs en welpen - zij zorgen voor een fijne balans tussen bloedstollende spanning en de nodige verademing. De indeling in 25 hoofdstukken en de ruime bladspiegel verhogen de leesbaarheid. Verzorgd…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, ainsi que Bravelands. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia