Livre
Néerlandais

De hondenstorm

Erin Hunter (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Lucky hoopt dat er eindelijke een periode van rust en vrede is aangebroken. Maar hij krijgt nog steeds vivsioenen van een geweldadige toekomst. De Hondenstorm is begonnen... Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Honden
Titre
De hondenstorm
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Storm of dogs
Éditeur
Antwerpen: SU Books, 2017
252 p.
ISBN
9789002264344 (paperback)

Commentaires

Schrijverscollectief Erin Hunter heeft hele reeksen fantasy met dieren in de hoofdrol op haar naam staan. Dit boek is het laatste deel in de eerste reeks 'Survivor Dogs'*. Het verhaal gaat verder waar het vorige deel is gebleven. Centrale thema is de stormachtige eindfase van de strijd die tussen de diverse hondenroedels altijd op de loer ligt en heeft gelegen: de Wilde Honden (de ‘goeden’) tegen de troep van de Woeste Honden (de ‘slechten’). Terwijl een aantal vaste aspecten uit de serie opnieuw de revue passeren (de grote Grom, de Hemelhonden, voorspellende dromen), is overlopen en verraad plegen en zijn zaken van fatsoen en eer ook dit keer weer aan de orde van de dag. Na veel bloedvergieten, vals spel en geweld lukt het de Wilde Honden om de Woeste Honden op de vlucht te jagen. Zal er nu eindelijk een periode van vrede en rust aanbreken? Ook dit keer met grote vaart verteld, met veel dialoog, duiding en reflectie opgenomen. Kinderen zullen veel aspecten herkennen die ook in het l…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Bamboo Kingdom. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia