Livre
Néerlandais

De belofte

Erin Hunter (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Nog steeds wordt Bravelands getiranniseerd door de hart- en zielverslindende leeuw Titaan en zijn horde goudwolven. Zelfs Fier lukt het niet hem te stoppen. De enige manier om Titaan te verslaan lijkt samenwerking tussen de kuddes. Zal het baviaan Doorn lukken om de kuddes te overtuigen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De belofte
Auteur
Erin Hunter
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Oathkeeper
Éditeur
Mechelen: Fantoom, 2021
279 p.
ISBN
9789059249530 (hardback)

Commentaires

Nog steeds worden de dieren in Bravelands getiranniseerd door de hart- en zielverslindende leeuw Titaan en zijn horde goudwolven. De door de Grote Geest uitverkoren Oppervader, baviaan Doorn, probeert de kuddes ervan te overtuigen om samen de strijd aan te gaan en door list af te rekenen met de sterker wordende Regelovertreders. Zesde, laatste deel in de spannende, intrigerende serie over Bravelands, dat volgt op 'De zielvreters'*. Fier probeert zijn belofte na te komen en wraak te nemen op de moordenaar van zijn beide leeuwenvaders. Beeldende, indringende schrijfstijl met oog voor sfeer en detail, gebaseerd op nauwgezette zintuiglijke waarnemingen. Gedachten en gevoelens zijn analytisch en begrijpelijk verwoord; met enerzijds kennis van het natuurlijke gedrag van Afrikaanse savannedieren en anderzijds van de ménselijke natuur. Ingedeeld in 23 hoofdstukken; het afwisselen van de verschillende verhaallijnen met cliffhangers verhoogt de spanningsboog. Verzorgde uitgave. Onafhankelijk te…Lire la suite

À propos de Erin Hunter

Erin Hunter est le pseudonyme commun de trois romancières britanniques, Kate Cary, Cherith Baldry et Victoria Holmes, rejointes ensuite par l'Américaine Tui Sutherland, l'Israélienne Inbali Iserles et les Britanniques Gillian Philip et Rosie Best. Ces écrivaines se relaient pour écrire les livres des séries La Guerre des clans, La Quête des ours, Survivants, Bravelands, ainsi que Bamboo Kingdom. Elles ont inventé le nom Erin Hunter pour faciliter la recherche de leurs livres dans les librairies ou bibliothèques.

Œuvres

Univers La Guerre des clans

Cycle I : La Guerre des clans

  1. Retour à l'état sauvage, Pocket Jeunesse, 2005 ((en) En lire plus sur Wikipedia