Verdwaal je in de wijnkaart in het restaurant? Ben je de klassieke kaas- en wijnavonden beu? Serveer je al jaren rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis? Het kan anders! Met bier!

'Bordje bier' laat je kennismaken met de rijke smaak van onze bieren. Zo combineren witbieren goed met romige visbereidingen en salades en zijn oudbruine bieren heerlijk bij garnaal. De gebrande toetsen van
Extra subject
kookboeken, gerechten, recepten
Titre
Bordje bier / auteur Erik Verdonck ; bierkok Hilaire Spreuwers ; biercoach Ariël Meeusen ; brouwer Bart Durlet
Auteur
Erik Verdonck
Collaborateur
Hilaire Spreuwers Ariël Meeusen Bart Durlet
Photographe
Roos Mestdagh
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2014
207 p. : ill.
Note
De auteurs noemen zich 'De Biermusketiers'
ISBN
9789058269935 (paperback)

Commentaires

Een enthousiasmerend en fraai ogend boek over het leren waarderen en proeven van bier en het koken met bier. Wijn is in veel huishoudens en restaurants het eerste waar men naar grijpt om te drinken bij het eten of om mee te koken, maar de samenstellers van dit boek promoten het drinken (degusteren) van bier en het gebruik ervan als ingrediënt voor vele uiteenlopende gerechten. Van vlees- of visgerechten tot chocoladedesserts, met bier wordt het iets speciaals dat het proberen meer dan waard is. De recepten gaan samen met prachtige foto's en geven in vrij eenvoudige stappen het maken van het gerecht weer. Enige basiskennis van het koken is daarbij wel vereist. Deze recepten worden afgewisseld met bladzijden over een bepaalde biersoort, waarbij gelet wordt op het kijken, ruiken en proeven ervan. Achterin een receptenlijst, een bierlijst en een lijst met trefwoorden. Voor de bierliefhebber, maar vooral voor de kok die zijn horizon wil verbreden en verleggen. Kleine druk.