DVD
Anglais

The Loft [Amerikaanse cast]

Erik Van Looy (directeur), Karl Urban (acteur), James Marsden (acteur)
Vijf getrouwde mannen huren samen in het geheim een appartement waar ze hun minnaressen ontmoeten. Op een dag wordt een overleden vrouw aangetroffen in de loft, is een van de mannen de dader?
Extra subject
Thriller (filmgenre)
Titre
The Loft [Amerikaanse cast]
Directeur
Erik Van Looy
Acteur
Karl Urban 1972- James Marsden Wentworth Miller Eric Stonestreet Matthias Schoenaerts
Compositeur
John Frizzell
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
98 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Amerikaanse remake van de film van Erik Van Looy uit 2008
EAN
8719372003527

Commentaires

De Belgische regisseur Erik Van Looy maakte zelf een Amerikaanse remake van zijn thriller 'Loft' (2008). Het verhaal is vrijwel hetzelfde gebleven, de handeling is verplaatst van Antwerpen naar New Orleans. Vijf getrouwde vrienden huren samen een luxeappartement om er hun minnaressen te kunnen ontvangen. Wanneer ze daar op een ochtend het lijk van een jonge vrouw vinden, vastgebonden aan het bed, maakt de vriendschap snel plaats voor wantrouwen en intriges. In de hoofdrollen o.a. Karl Urban (Dredd) en James Marsden, Matthias Schoenaerts (A bigger splash) was ook in de originele film te zien. Eerder maakte Antoinette Beumer een Nederlandse remake (2010). De film is niet in Nederland uitgebracht, de ontvangst in België was kritisch-positief. Thomas Van Loocke (Knack Focus 15-10-'14) geeft 3 sterren: '(...) Kortom, The Loft is een onderhoudende thriller die mits een betere cast en wat extra snoeiwerk in de hoogste klasse van Hollywood had kunnen spelen. Of zoals Nicolas Karakatsanis het …Lire la suite

À propos de Erik Van Looy

CC BY-SA 4.0 - Image by Nitroxine

Erik Ludovicus Maria Van Looy, né à Deurne (Anvers) le 26 avril 1962, est un réalisateur belge néerlandophone, aussi personnalité de la télévision et animateur de quiz télévisés.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1993 : Ad Fundum
  • 1999 : Shades
  • 2003 : La Mémoire du tueur
  • 2008 : Loft
  • 2014 : Vertiges (The Loft)
  • 2016 : Menace sur la Maison Blanche (De premier)

Comme scénariste