De Belgische premier wordt ontvoerd en verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. Hij zal hen alleen levend terugzien als hij de Amerikaanse president vermoordt.
Titre
De premier / regie Erik Van Looy ; scenario Erik Van Looy [e.a.]
Directeur
Erik Van Looy
Compositeur
Merlijn Snitker
Acteur
Koen De Bouw Tine Reymer Charlotte Vandermeersch Dirk Roofthooft Stijn Van Opstal
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
111 min.
Note
Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372003114

Commentaires

Thriller van Erik Van Looy (The loft; De zaak Alzheimer) met Koen De Bouw (Het vonnis) in de hoofdrol. Michel Devreese, de premier van België, wordt ontvoerd door een gewapende bende. Ze eisen dat hij de president van Amerika vermoordt (Saskia Reeves), die later die dag een staatsbezoek brengt aan België. Zo niet, dan vermoorden ze zijn vrouw en kinderen, die ook in hun macht zijn. De Vlaamse recensenten geven 3 of 3 1/2 ster. Erik Stockman (Humo 20-10-'16) schrijft: '(...) het tempo, de plotstructuur en de dialogen zijn wel overduidelijk op Amerikaanse leest geschoeid (...)'. Van Looy ziet in de tweede helft van de film een 'overbodige plotwending' en vindt de ontknoping niet sterk, maar beoordeelt de film als geheel als een 'lekker onderhoudende thriller' met een 'sterke hoofdacteur'.

À propos de Erik Van Looy

CC BY-SA 4.0 - Image by Nitroxine

Erik Ludovicus Maria Van Looy, né à Deurne (Anvers) le 26 avril 1962, est un réalisateur belge néerlandophone, aussi personnalité de la télévision et animateur de quiz télévisés.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1993 : Ad Fundum
  • 1999 : Shades
  • 2003 : La Mémoire du tueur
  • 2008 : Loft
  • 2014 : Vertiges (The Loft)
  • 2016 : Menace sur la Maison Blanche (De premier)

Comme scénariste

Suggestions