DVD
Anglais

A thousand times good night

Erik Poppe (directeur), Armand Amar (compositeur), Juliette Binoche (acteur)
Als een oorlogsfotografe gewond raakt, moet ze kiezen tussen haar werk en privéleven.
Titre
A thousand times good night
Directeur
Erik Poppe
Compositeur
Armand Amar 1953-
Acteur
Juliette Binoche 1964- Nikolaj Coster-Waldau Lauryn Canny
Titre uniforme
Tusen ganger god natt
Langue
Anglais
Éditeur
September Film, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
113 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718836861321
mooov

Commentaires

Noors drama uit 2013 van Erik Poppe (Troubled water) met Juliette Binoche en Nikolaj Coster-Waldau (Game of thrones). Rebecca is een gedreven oorlogsfotografe en moeder van twee dochters. Haar echtgenoot Marcus en oudste dochter zijn vaak bang dat Rebecca niet meer terugkeert van een fotoreportage uit oorlogsgebied. Nadat ze zwaar gewond raakt bij het fotograferen van een zelfmoordterroriste in Afghanistan is het voor haar echtgenoot genoeg geweest. Hij wil dat ze een keuze maakt: werk of gezin. Ze beweert te kiezen voor haar gezin, maar het werk blijft aan haar trekken. Barend de Voogd (Nu.nl, 23-7-‘14) vindt het mooi gefilmd, maar had inhoudelijk meer verwacht van Erik Poppe, die zelf ook oorlogsfotograaf is geweest. Wouter Los (Cinemagazine.nl 22-7-‘14) geeft 3 sterren en is positiever over de inhoud: ‘A Thousand Times Good Night maakt mooi inzichtelijk hoe het werk in oorlogsgebieden niet alleen voor een directe betrokkene van grote psychologische invloed kan zijn, maar dat hele f…Lire la suite

À propos de Erik Poppe

Erik Poppe, né le 24 juin 1960 à Oslo, est un réalisateur norvégien.

Biographie

Après des études au Dramatiska Institutet de Stockholm, il est directeur de la photographie du film Eggs de Bent Hamer. En 1998, il réalise son premier long métrage Schpaaa.

Son film Utoya, 22 juillet sur le massacre d'Utøya perpétré le 22 juillet 2011 sur l'île d'Utøya est sélectionné en compétition officielle à la Berlinale 2018.

Filmographie

Réalisateur

  • 1998 : Schpaaa
  • 2004 : Hawaii, Oslo
  • 2008 : En eaux troubles (De Usynlige)
  • 2013 : L'Épreuve (Tusen ga…En lire plus sur Wikipedia