Livre
Néerlandais
Een geheim agent, die als vertrouweling van de Amerikaanse president met hem meegereisd is naar Moskou, onderzoekt de moord op een senator.
Titre
De vertrouweling
Auteur
Eric Van Lustbader
Traducteur
Ed Van Eeden
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Last snow
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2010
335 p.
ISBN
9789022997291 (paperback)

Commentaires

Tweede thriller van Lustbader na 'De voorganger'* rond de dyslectische special agent Jack McClure en de presidentsdochter Alli. Jack is als strategisch adviseur mee met de president naar Moskou. Daar horen ze dat een Senaatslid dat in de Oekraïne op werkbezoek zou moeten zijn, vermoord op Capri is teruggevonden. Jack moet de zaak onderzoeken en gaat samen met de Russische geheim agente Annika -die hij en passant even het leven heeft gered- en Alli in de Oekraïne op onderzoek uit. Daar komt hij een geheime organisatie op het spoor en ontdekt allerlei corruptiepraktijken, bovendien krijgen Jack en zijn reisgenotes de Russische maffia, de Oekraïense politie en Jacks eigen geheime dienst achter zich aan. Spannende, vlot geschreven politieke thriller, de stijl is matig, het verhaal wat onwaarschijnlijk, maar de vele actie en cliffhangers maken veel goed. Verder is er ruimschoots aandacht voor de psyche en het privéleven van de held, en de positieve rol die hij dyslexie in zijn leven en wer…Lire la suite

À propos de Eric Van Lustbader

Eric Van Lustbader, né le 24 décembre 1946 à New York, est un écrivain américain de fantasy et de thriller.

Il a écrit Le Ninja (Pocket) et White Ninja (sa suite), autour du personnage de Nicholas Linnear, personnage à cheval entre Orient et Occident.

Il a également donné plusieurs suites à la trilogie Jason Bourne de Robert Ludlum, après la mort de ce dernier en 2001.

Biographie

Œuvres

Série Bravo Show

  1. Le Gardien du testament, Grasset, 2008 ((en) The Testament, 2006)
  2. En lire plus sur Wikipedia