Livre
Néerlandais
Ondanks zijn geheugenverlies probeert Jason Bourne, op zijn huid gezeten door een Russische vijand, een geheim genootschap dat streeft naar wereldheerschappij onschadelijk te maken.
Titre
De Bourne missie
Auteur
Eric Van Lustbader
Antécédent bibliographique
Robert Ludlum
Traducteur
Gert Van Santen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Bourne objective
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2010
479 p.
ISBN
9789024529285 (paperback)

Commentaires

De Amerikaanse bestsellerauteur Robert Ludlum (1927-2007) schreef drie thrillers over geheim agent/huurmoordenaar met geheugenverlies Jason Bourne. Deze zijn verfilmd met Matt Damon in de hoofdrol. Na de dood van Ludlum zette thrillerauteur Eric Van Lustbader de reeks rond Bourne voort, dit is het vijfde deel dat hij schreef. Hoewel iedereen aan het eind van het vorige avontuur dacht dat Jason Bourne dood was, is dat niet het geval. Hij leeft, lijdt wederom aan geheugenverlies en maakt weer jacht op vijanden en andere vijanden maken jacht op hem. Bourne's grote tegenstrever is dit keer de Russische huurling Leonid Arkadin, die in een vorig avontuur ook werkte voor Treadstone, een geheim onderdeel van CI, Central Intelligence. Thriller met bovenmenselijke hoofdpersonen, veel speurwerk, veel geweld, langdurige achtervolgingen, vijanden die de held altijd een stap voor blijken te zijn, geheime privélegers, kortom al de ingrediënten die in een Ludlum thuishoren. In het eerste gedeelte wor…Lire la suite

À propos de Eric Van Lustbader

Eric Van Lustbader, né le 24 décembre 1946 à New York, est un écrivain américain de fantasy et de thriller.

Il a écrit Le Ninja (Pocket) et White Ninja (sa suite), autour du personnage de Nicholas Linnear, personnage à cheval entre Orient et Occident.

Il a également donné plusieurs suites à la trilogie Jason Bourne de Robert Ludlum, après la mort de ce dernier en 2001.

Biographie

Œuvres

Série Bravo Show

  1. Le Gardien du testament, Grasset, 2008 ((en) The Testament, 2006)
  2. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions