Livre
Néerlandais

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (traducteur)

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Waar heeft Rupsje Nooitgenoeg zich verstopt? Misschien in die heerlijke aarbei of in de taart? Of zit hij soms in het nest? Nee, want daar zit een kuikentje. Ligt Rupsje Nooitgenoeg soms ergens onder te slapen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar
Sujet
Dieren
Titre
Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek
Auteur
Eric Carle
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Where is the very hungry caterpillar?
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789025768287 (hardback)

Commentaires

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? Is hij verstopt in het gras, snoept hij van de taart of slaapt hij onder het blad? Vrolijk, vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, over een voor velen bekende rups. Behalve van blaadjes, houdt hij ook van taart en ander lekkers. Het eerste verhaal over dit inmiddels klassieke hongerige diertje, geschreven door Eric Carle (1929), verscheen in 1971. In deze nieuwe uitgave kunnen kinderen vijf maal achter een flapje kijken, om te zien of het gulzige rupsje daar verborgen is. Zit hij bijvoorbeeld in het nest? Nee dat is een kuiken! En achter het laatste flapje: je raadt het al... De sfeervolle helder gekleurde collages beslaan steeds een dubbele pagina. Ze zijn geplaatst tegen een witte achtergrond. De zeer eenvoudige tekst bestaat telkens uit een vraag, zoals: 'Eet hij van de aardbei?' Het antwoord daarop is te vinden achter de flap: 'Nee dat is mier!'. Zo komen ook nog een paar andere kleine dieren voorbij. Fijn om te vertellen aan en t…Lire la suite

Waar is Rupsje Nooitgenoeg?

Een nieuwe titel die meereist op het succesverhaal van 'Rupsje Nooitgenoeg'. In dit flapjesboekje wordt de kenmerkende tekenstijl van Eric Carle verder gebruikt. Felle kleurtjes tegen een witte achtergrond zorgen voor aantrekkelijke en duidelijke prenten. De flapjes zijn groot en best stevig. Samen met de stevige kartonnen bladzijden lijken ze een aantal ronden kinderhandjes best goed te overleven.In het boekje gaat het jonge lezertje op zoek naar Rupsje Nooitgenoeg. Op elke rechterpagina kan je een flap terugvinden. Waar heeft hij zich nu toch verstopt? Zit hij in het nest? Eet hij van de aardbei of van de taart? En wie ligt daar op de allerlaatste pagina te slapen onder het blad?Een fijn maar weinig origineel vervolg op de wereldberoemde bestseller.


À propos de Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Image by Fred Rockwood

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions