Livre
Néerlandais

Mijn eerste boek over cijfers

Eric Carle (auteur)

Mijn eerste boek over cijfers

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Weet jij hoeveel aardbeien er zijn? En hoeveel citroenen? Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties en gehalveerde pagina's om het juiste aantal bij de afbeelding zoeken. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Fruit, Tellen
Titre
Mijn eerste boek over cijfers
Auteur
Eric Carle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
5
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2013
[20] p. : ill.
ISBN
9789025742393 (hardback)

Commentaires

Dit zijn twee originele kartonboekjes met illustraties van Eric Carle. In Mijn eerste boek over kleuren staat op de linkerbladzijde de naam van de kleur. De rechterbladzijde is in twee helften verdeeld. Bovenaan zie je een kleur, onderaan moet de peuter het plaatje zoeken dat bij de kleur hoort, zoals een bruine schoen, groene bomen...

In Mijn eerste boek over cijfers kiest de kleuter één van de cijfers van de bovenste pagina helften en zoekt er dan het plaatje met hetzelfde aantal vruchten bij. Beide boekjes stimuleren de peuters om actief kleuren en cijfers te herkennen en heel eenvoudige telopdrachten uit te voeren. [Anita Wuestenberg]
De bekende illustrator Eric Carle geeft in dit hardkartonnen prentenboekje blijk van zijn bijzondere gave door kinderen op een ontspannen manier kennis te laten maken met getallen. Elke bladzijde is in tweeën gedeeld. Op de bovenste helft staat bv. het cijfer zes samen met zes zwarte blokjes waarbij in het onderste gedeelte een afbeelding van zes citroenen moet worden gezocht. Vervolgens staat op de bijbehorende linkerpagina in tekst hoeveel appels, peren etc. het zijn. Een spannend spelletje, waarbij kinderen op deze speelse manier bezig kunnen zijn met getallen en leren tellen van 1 t/m 10. Soms nog best lastig, want de ordening van de blokjes op de bovenste helft komt niet overeen met die van het fruit eronder. Het boekje is uitgevoerd in glanzend wit karton met kleurige, duidelijke tekeningen in de bekende stijl van de illustrator van verschillende fruitsoorten, zodat deze ook nog eens benoemd kunnen worden. In dezelfde uitvoering verschenen ook deeltjes over kleuren en woordjes*…Lire la suite

Mijn eerste boek over cijfers

De illustraties van dit kartonboekje zijn van Eric Carle en die hoeven geen commentaar meer. Ze zijn gewoon prachtig en uiterst geschikt om deze serie boekjes te illustreren. Het boekje is verdeeld in twee helften. Kies één van de cijfers van de bovenste paginahelften en zoek er hetzelfde aantal vruchten bij in de plaatjes op de onderste paginahelften. Wanneer er bijvoorbeeld cijfer 5 staat samen met vijf blokjes bovenaan, dan moet het kind in de onderste helft gaan zoeken naar vijf stukken fruit, in dit geval vijf sinaasappels. Tellen is niet zo vanzelfsprekend voor kleine peuters maar het herhaaldelijk de cijfers horen opzeggen tot tien stimuleert om zelf al tot vier en soms verder te tellen. In een later stadium kunnen de peuters ook al zelf het aantal vruchten of blokjes tellen, terwijl ze met hun vingertje de prenten aanwijzen.

Mijn eerste boek over cijfers

Een zoveelste cijferboek, dit keer aan de hand van illustraties van Eric Carle. Het boekje verscheen voor het eerst in 1974 en wordt nu heropgevist. Peuters/kleuters leren niet alleen de cijfers, ze leren ook bepaalde fruitsoorten herkennen. De pagina’s van dit kartonboek zijn in de breedte middendoor gesneden. Op de bovenste helft vind je de cijfers van 1 tot 10. Je moet er hetzelfde aantal vruchten in de plaatjes op de onderste paginahelften bij zoeken. Het boekje zelf is uitgevoerd in stevig, helderwit karton en voorzien van kleurige illustraties in Carles herkenbare collagetechniek. Al spelenderwijs leren, dat is de bedoeling. Mooi om naar te kijken alleszins, maar of het ook een leuk spelletje is?

À propos de Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Image by Fred Rockwood

Eric Carle est un auteur-illustrateur américain de littérature de jeunesse né le 25 juin 1929 à Syracuse dans l'État de New York et mort le 23 mai 2021 à Northampton. Il illustre ses albums dans un style qui lui est propre (technique du collage). Ses œuvres rencontrent un grand succès et sont traduites dans de nombreuses langues.

Biographie

Eric Carle naît à Syracuse en 1929 de parents allemands. Il grandit dans l'Allemagne nazie. En 1952, Eric Carle quitte Stuttgart où il a étudié et arrive à New York. Il est employé au New York Times comme designer graphique puis devient directeur artistique dans une agence de pub.

Il meurt le 23 mai 2021 à l'âge de 91 ans.

En lire plus sur Wikipedia