Livre
Néerlandais

Het boek van Bang

Emily Gravett (auteur)

Het boek van Bang

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kleine Muis heeft al zijn angsten gedocumenteerd in zijn schrijf-, teken- en plakboek en leert dat er ook iemand bang is voor hem. Prentenboek met fantasievolle tekeningen in sobere kleuren en bijzondere vormen; met beweegbare delen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Bang zijn, Muizen
Extra subject
prentenboeken
Titre
Het boek van Bang
Auteur
Emily Gravett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Little Mouse's big book of fears
Éditeur
Houten: Van Goor, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789047501572 (hardback)

Commentaires

Kleine Muis is bijna overal bang voor. In zijn 'teken- en plakboek' maken we kennis met al zijn angsten zoals angst voor het donker, hoogten, vogels en schaduwen. Het is een troost als hij ontdekt dat er ook mensen bestaan die juist bang zijn voor hem! Dit fraaie prentenboek in een royaal formaat is zeer fantasievol uitgevoerd. Het lijkt op een oud plakboek; enigszins vaal, zgn. licht beschadigd en er is zelfs een gat geknaagd in het stevige karton van de kaft. De bladzijden zijn vergeeld, vlekkerig, aangevreten en hebben rafelige randen. Er zijn uitklapdelen zoals een opgeplakt krantenbericht en een plattegrond. Op elke dubbele pagina is een vertederende muis te zien die zich voor of in zijn eigen sfeervolle tekening, plakwerk of notitie bevindt. In een duidelijk leesbaar handschrift benoemt hij zijn angst, bijv.: "Ik ben bang voor kriebelige kruipers" of "Vogels bezorgen me kippenvel". Verder op elke bladzijde de wetenschappelijke naam van de angst, bijv. Ligyrofobie (bang voor lawa…Lire la suite

Het Boek van Bang

Emily Gravett wist me reeds te bekoren met ‘Maak maar open’, een reisverhaal over een stokstaartje, waarbij je doorheen het hele boek geconfronteerd werd met ansichtkaarten en envelopjes. Grafisch was dit boek sterk onderbouwd; puur esthetisch genot als het ware. Eenzelfde effect wordt moeiteloos bekomen door dit nieuwe prentenboek. Alleen al de kaft scoort hoog op vlak van visueel plezier. Het boek lijkt op een oud notitieschrift waarin een gat is gebeten door Kleine Muis, die ook de schrijverspen van Gravett heeft overgenomen. Kleine Muis wil ons kennis laten maken met al zijn angsten en dat zijn er wel wat. Angsten met wetenschappelijke namen als entomofobie en clinofobie bijvoorbeeld, maar evengoed de waarbenikofobie. Kleine Muis benoemt al zijn angsten door middel van tekeningen, plattegronden, krantenartikelen enzovoort en laat daarbij ruimte om de lezer zijn eigen angsten te laten neerschrijven. Velen onder ons, zowel kinderen als volwassenen, zullen zich wellicht herkennen …Lire la suite

À propos de Emily Gravett

Emily Gravett est une écrivaine et illustratrice britannique.

Biographie

Emily Gravett est née à Brighton, en Angleterre. Elle est la deuxième enfant d'un graveur et d'une professeure d'art. Après le divorce de ses parents, elle part vivre avec sa mère, mais cela ne l'empêche pas d'aller dessiner dans les musées en compagnie de son père. Sa fibre artistique se réveille assez tôt, ce qui la mène à arrêter ses études après le bac et voyager pendant 8 ans dans tout le Royaume-Uni.

Dans ce long séjour, elle rencontre son compagnon, Mik, avec qui elle s'installe Pays de Galles vers 1997. Après avoir eu une petite fille Oleander (Olly), elle « réalise qu'elle veut avoir une carrière et que sa seule compétence était dessiner ». Elle décide d'intégrer un cursus d'Art à l’université de Brighton.

Carrière

Les Loups (Wolves en anglais), son…En lire plus sur Wikipedia