Livre
Néerlandais

Kiekeboe, koe!

Emily Bolam (auteur)

Kiekeboe, koe!

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Welk dier verstopt zich op de boerderij? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in pasteltinten van enkele boerderijdieren; met flappen en een spiegel, waarin een baby zichzelf kan zien. Vanaf ca. 9 maanden.
Sujet supplémentaire
Boekbaby's, Kartonboeken, prentenboeken
Titre
Kiekeboe, koe!
Auteur
Emily Bolam
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Peekaboo farm !
Édition
8
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2010
[8] p. : ill.
ISBN
9789025737313 (hardback)

Commentaires

Welk dier verstopt zich op de boerderij? Het geluid van een knorrend beest. Op de vraag 'Wie is daar?' volgt de uitroep 'Kiekeboe!' en achter de flap is te zien om welk dier het gaat. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de reeks 'Kiekeboekjes'*. De paginagrote eenvoudige illustraties zijn vrolijk gekleurd en lopen door over twee bladzijden en een uitklapbare flap aan de rechterkant. De boerderijdieren die zich achter de flappen verborgen houden, zijn zwartomlijnd en goed herkenbaar. Hun achterwerk is nog net wel te zien, waardoor de lezer al kan raden om welk dier het gaat. Aan de voorkant van de flap, die steeds een andere kleur heeft, staat het geluid van het desbetreffende dier beschreven. Op de linkerpagina's worden de eerdergenoemde vraag en uitroep steeds herhaald in grote, ronde, vette, zwarte letters. Bij het openslaan van de flap wordt het antwoord in beeld en tekst zichtbaar. Het omslaan van de laatste flap zorgt door een goed werkend spi…Lire la suite

Kiekeboe, koe!

Kiekeboekjes: het traditionele kiekeboespelletje in een boekje gegoten. ‘Wie is daar? Knor, knor! Een varkentje!’ Zo volgen een varkentje, een schaapje en een koetje elkaar op. Het antwoord op de vraag ‘Wie is daar?’ zit telkens verstopt achter een grote flap. Achter de laatste flap zit een spiegeltje verborgen. De prenten in het boekje zijn eenvoudig en kleurrijk, maar niet erg mooi getekend. De flappen zijn niet stevig genoeg voor de doelgroep en kleine peuterknuistjes zullen vlug grote scheuren maken. Een kartonboekje voor de kleintjes, maar eentje waarbij je het niet te erg moet vinden wanneer er een scheurtje in zit.