Livre
Néerlandais

Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen

Elvis Peeters (auteur), Nicole Van Bael (collaborateur), Gerda Dendooven (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Drie verhalen over Meneer Papier, die alles knipt wat hij wenst: een appel, een hond of een meisje om mee te wandelen. Maar het gaat niet altijd zoals hij dat wil. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 5 jaar.
Contenu
Meneer Papier gaat uit wandelen
Meneer Papier timmert een huis
Meneer Papier en zijn meisje
Sujet
Knippen, Papier
Titre
Meneer Papier knipt : drie voorleesverhalen
Auteur
Elvis Peeters
Collaborateur
Nicole Van Bael
Dessinateur
Gerda Dendooven
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2021
[96] p. : ill.
ISBN
9789401477215 (hardback)

Commentaires

Meneer Papier is een personage geknipt uit papier die zijn wereld verrijkt door zelf ook van alles uit te knippen. In het eerste verhaal knipt hij voor zichzelf twee rode blozende wangen, een hond om mee te gaan wandelen en vlinders en vissen om zijn wandeling te veraangenamen. Dan volgt een grappige wending: de uitgeknipte vissen haalt hij uit het water om te laten drogen om er daarna appels uit te knippen en op te eten! Ook in de andere twee verhalen wordt gespeeld met verschillende niveaus van realiteit. Dit zorgt soms voor een mengeling van huiver en humor. Zo knipt meneer Papier voor zichzelf een vriendinnetje, dat hij vervolgens wil beschermen voor pijn en ongemak door eerst haar voeten en daarna haar armen af te knippen. Gevolg is dat ze hem niet meer kan vasthouden, in de vijver waait en zinkt. Verrassend prentenboek in collagetechniek geschreven in heldere en soms poëtische taal. Het grote lettertype lijkt een uitnodiging aan jonge kinderen om het boek ook zelf te lezen, maar…Lire la suite

À propos de Elvis Peeters

Elvis Peeters, pseudonyme de Jos Verlooy, est auteur et chanteur du groupe Aroma di Amore, et un écrivain belge d'expression néerlandaise né en 1957.

Il est également le chanteur des groupes De Legende, Peeters en Angst et Bange konijnen.

Bibliographie

  • 1992 - Het Uur van de Aap
  • 1995 - Wij dolen rond in de nacht en worden verteerd door het vuur
  • 1998 - Spa
  • 1999 - Brancusi
  • 2001 - Wat overblijft is het verlangen
  • 2001 - Calvados
  • 2001 - Meneer Papier gaat uit wandelen
  • 2003 - Meneer Papier is verscheurd
  • 2005 - De ontelbaren
  • 2007 - Spoon River Anthologie (traduction de poèmes d'Edgar Lee Masters)
  • 2008 - Meneer Papier en zijn meisje
  • 2008 - Dichter
  • 2009 - Wij
  • 2012 - Dinsdag

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions