Livre
Néerlandais

Lucas, het komt dik in orde

Els Vercruysse (auteur), Pauline Oud (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Als Lucas valt, is hij bang dat hij iets heeft gebroken. De dokter legt uit dat hij te veel weegt en daardoor eerder valt. Prentvertelling met paginagrote llustraties in heldere kleuren en praktische tips over overgewicht voor begeleiders. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Overgewicht
Titre
Lucas, het komt dik in orde
Auteur
Els Vercruysse
Dessinateur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789044815092 (hardback)

Commentaires

Lucas, het hoofdpersonage in het prentenboek Lucas, het komt dik in orde, weegt te veel. Daarom kan hij niet zo snel rennen als zijn klasgenoten en valt hij gemakkelijk. Maar er is een oplossing: bewegingstherapeute Els helpt hem om enkele kilo's kwijt te geraken.
Na Lucas en de slaapdokter (over anesthesie en kinderdagkliniek) en Lucas en de fotodokter (over spoedgevallendienst en medische beeldvorming) brengt het AZ Sint-Lucas een derde boek uit: Lucas, het komt dik in orde. Auteur Els Vercruysse werkt als kinesist in het ziekenhuis en wil met dit boek zoveel mogelijk kinderen motiveren om te bewegen. Zij is er immers van overtuigd dat kinderen van nature graag spelen in de tuin, op straat of in het park.
Veel bewegen is de invalshoek van het boek. In het begin van het verhaal valt Lucas tijdens een looptraining. Even wordt er gevreesd dat hij zijn voet gebroken heeft, maar gelukkig is het niet zo ernstig. De dokter maakt zich wel zorgen over z…Lire la suite
Als Lucas tijdens looptraining valt, is hij bang dat zijn voet gebroken is. Hij had al last van keelpijn en kortademigheid. De dokter legt hem uit dat je door overgewicht gemakkelijker valt. Zijn spieren moeten sterker worden en hij moet gezonder leren leven. Dat hoeft hij niet alleen te doen, een team bestaande uit kinderarts, bewegingstherapeut, diëtist en psycholoog staat voor hem klaar. Natuurlijk zal zijn moeder hem ook helpen. Prentvertelling met paginagrote illustraties in heldere kleuren, die op speelse en respectvolle wijze het gevoelige onderwerp obesitas bespreekbaar maakt. Kinderen vinden er zelf antwoorden op hun vragen. In de informatieve bijsluiter (vier bladzijden) staan tips voor ouders hoe je je kind kunt helpen. Maakt deel uit van de uitgebreide reeks 'Bij de hand', informatieve prentenboeken over onderwerpen als dyslexie, logopedie en autisme. In deze serie verscheen in 2007 ook een prentvertelling over overgewicht 'Je buik de baas'* van Brigitte Bosman. Duidelijke…Lire la suite

Suggestions