Livre
Néerlandais

Hoe komen die strepen in tandpasta ? : antwoorden op vragen over alledaagse dingen

Els Hoebrechts (éditeur intellectuel)

Hoe komen die strepen in tandpasta ? : antwoorden op vragen over alledaagse dingen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Antwoorden op vragen van kinderen over zaken die we iedere dag tegenkomen. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Weetjes
Titre
Hoe komen die strepen in tandpasta ? : antwoorden op vragen over alledaagse dingen / red. Els Hoebrechts ... [et al.]
Éditeur intellectuel
Els Hoebrechts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Wie kommen die Streifen in die Zahnpasta ?
Éditeur
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2003
44 p . : ill.
ISBN
90-5535-122-9

Commentaires

Populaire wetenschap is in, voor volwassenen en voor jongeren. Uitgeverij Zwijsen vertaalt nu een Duitse reeks onder de noemer 'wat kinderen willen weten' (vreemd is dat de originele redacteurs niet vermeld worden in deze vertaalde boeken). De boeken bevatten telkens twintig vragen en antwoorden binnen een bepaald veld. Voor deze eerste drie boeken zijn dat respectievelijk "alledaagse dingen", "natuurverschijnselen" en "het lichaam". Vraag en antwoord komen op de linkerpagina, vergezeld van een tekening die het antwoord illustreert. Op de rechterpagina krijgen we een mooie, paginagrote foto van het verschijnsel dat wordt verklaard.

De boeken bevatten een aantrekkelijke mengeling van vragen die iedereen zich stelt (hoeveel haren heeft een mens?), en die typische kindervragen waar we niet zo meteen een antwoord op weten (waarom kunnen sommige mensen met de oren flapperen?). Er zijn natuurlijk ook enkele klassiekers (waarom is de banaan krom?), en echte curiosa-vragen (hoe komt d…Lire la suite
Kinderen stellen soms vragen over doodnormale zaken waar ook volwassenen het antwoord eigenlijk niet op weten. Waarom kleeft lijm? Waarom krijgt pudding een velletje? Waarom zijn riooldeksels in het midden van de straat rond? Hoe komen gaten in de kaas? In dit deel uit de serie Wat kinderen willen weten? wordt in heldere en begrijpelijke taal antwoord gegeven op bovengenoemde en nog veel meer vragen. De eenvoudige tekst, gedrukt in een grote, prettig lezende letter, staat op de linkerbladzijde en wordt steeds ondersteund door een leuke cartoonachtige tekening. Op de rechterbladzijde staat een paginavullende kleurenfoto over het onderwerp. De vragen kunnen zo uit de mond van de doelgroep komen, kinderen van 8 tot 12 jaar. Het boekje ziet er zeer aantrekkelijk vormgegeven uit. Op de voorkaft gestreepte tandpasta op een tandenborstel als ondersteuning van de vraag die de titel vormt van dit deel.