Livre
Néerlandais

De ziel die haar naam zelf koos

Els De Schepper (auteur)

De ziel die haar naam zelf koos

Persoonlijk verslag van de Vlaamse mediapersoonlijkheid van een crisis in haar leven en de zoektocht om de daarbij opgedane ervaringen een plaats te geven.
Sujet
Levenskunst
Sujet supplémentaire
Volwassenheid ; verhalen
Titre
De ziel die haar naam zelf koos
Auteur
Els De Schepper
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: The House of Books, 2005
448 p.
Note
Omslagondertitel : Een verhaal over ontmoetingen en inzichten
ISBN
90-443-1160-3

Commentaires

In De ziel die haar naam zelf koos, onderzoekt Els De Schepper het vraagstuk 'Wie ben ik, en wat kom ik hier doen?' Het is geschreven in de ik-vorm en schetst eerder een zelfportret dan een echte biografie. Alles is gebaseerd op ervaringen in haar leven, maar sommige namen, omstandigheden en gebeurtenissen heeft ze aangepast om de privacy van de betrokken personen te beschermen.

In het voorwoord legt ze uit hoe relaties hét thema zijn in haar leven waar ze het meest vanheeft geleerd, en dit boek is de neerslag daarvan. De rode draad in haar verhaal zit ook in de ondertitel: na een moeilijke periode was ze genoodzaakt haar "ontmoetingen" met andere mensen (de vriendschappelijke, familiale en liefdesrelaties in haar leven) onder de loep te nemen. Zo kwam ze voor zichzelf tot belangrijke inzichten.

Ze vertelt oprecht over een stukgelopen vriendschap, een noodlottige verliefdheid en enkele relaties die ze heeft gehad. Ze analyseert de relatie met haar ouders en komt t…Lire la suite
De auteur, een voornamelijk in België bekende mediapersoonlijkheid, actrice en cabaretière, publiceerde eerder de bestseller 'Het heeft zin' (2002)*. In dit nieuwe boek doet ze verslag van een persoonlijke zoektocht naar eenheid en richting in haar leven. Wanneer ze door ingrijpende gebeurtenissen in een crisis raakt, is dat het begin van een zoektocht waarin zin, doel en achtergrond van wat ze meemaakt langzaam duidelijk worden en ervaringen uit haar jeugd en uit het meer recente verleden een plaats krijgen. Van dit proces doet ze hier op een openhartige en prettig leesbare manier verslag. Het geheel is doorspekt met ervaringen, opgedaan tijdens reizen naar bestemmingen als Egypte en Tanzania. Een boek dat mensen die net als de auteur op zoek zijn naar richting en zin in hun leven, zal aanspreken.