Livre
Néerlandais

Wat doet de dolfijn?

Elly Van der Linden (auteur), Marianna Van Tuinen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Wat doet de vogel met zijn sterke vleugels? Wat doet de dolfijn met zijn lieve ogen? Vierkant, hardkartonnen prentenboek met vrijstaande kleurencollages van dieren en tekst op rijm. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Dieren
Titre
Wat doet de dolfijn?
Auteur
Elly Van der Linden
Dessinateur
Marianna Van Tuinen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[20] p. : ill.
ISBN
9789044813562 (hardback)

Commentaires

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken en tien dubbele pagina’s, waarop aan de rechterkant steeds op een witte ondergrond een dier is afgebeeld en aan de linkerkant een vierregelige tekst op rijm (abcb) op een gekleurde achtergrond. De afgebeelde dieren (collages van gescheurd papier) hebben over het algemeen vrolijke kleuren en ogen kindvriendelijk. De tekst in een schreefloze letter heeft geen hoofdletters en interpunctie (met uitzondering van een vraagteken). In de eerste regel is de naam van het dier in vetgedrukte hoofdletters gezet. Door de rijmdwang doet het antwoord op de vraag wat het dier doet, soms wat knullig aan (zo glijdt de slak met het huisje op haar rug door het zand en keert nog lang niet terug). Deeltje met als thema taalontwikkeling, uit een reeks die de uitgever middels een logo en een kleur geschikt acht voor dreumesen. In dezelfde opzet is verschenen: 'Hoe doet de haan?' Vanaf ca. 1 jaar.

Wat doet de dolfijn?

Een stevig boekje met op de linkerbladzijden een versje op rijm dat steeds begint met: Wat doet de ...? En op de rechterbladzijden een egel, een dolfijn, een vogel, een slang ... op een witte achtergrond. De afbeeldingen zijn kleurrijke collages. De versjes komen minder geforceerd over dan meestal het geval is bij deze peuterboekjes.