Livre
Néerlandais

Waar is Lizzy?

Elly Van der Linden (auteur), Suzanne Diederen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kofi helpt zijn moeder met tafeldekken. Als het eten klaar is, moet hij zijn zusje Lizzy zoeken. Maar waar is ze gebleven? Prentenboek met kleurige schilderingen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Waar is Lizzy?
Auteur
Elly Van der Linden
Dessinateur
Suzanne Diederen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808087 (hardback)

Commentaires

Als peuter Kofi met zijn moeder boodschappen heeft gedaan, gaat zij koken en dekt hij de tafel. Negen borden zet hij neer, voor zijn ouders, grootouders, tante, broer en zussen. Dan moet hij van moeder Lizzy zoeken, maar die is nergens te bekennen. Als ze allemaal aan tafel zitten, blijkt zijn zusje dichterbij te zitten dan iedereen dacht. De zoektocht naar Lizzy is de hoofdlijn waarbinnen het familieleven van oudste peuter Kofi de tweede verhaallijn vormt. De familie is van Surinaamse afkomst en leeft met een aantal generaties onder een dak. Jammer dat voor de hoofdpersoon gekozen is voor de naam Kofi want deze naam is typisch Afrikaans/Ghanees en valt daardoor wat uit de toon. Ook de blanke pop van Lizzy komt een beetje vreemd over. Het verhaal en de plot zijn desondanks vlot en leuk uitgewerkt en een oplettende peuter ontdekt natuurlijk waar Lizzy zit. De prenten zijn rustig en duidelijk, het gebruikte kleurenpalet vrolijk en aansprekend. Voor peuters vanaf 2 tot 4 jaar.

Waar is Lizzy?

Mama komt met Kofi thuis van de winkel. Ze begint dadelijk te koken in grote potten. Kofi mag de tafel dekken. En dat is heel wat werk: hij legt alles klaar voor papa, mama, oma, opa, tante Wydia, Olivia, Lesley, Lizzy en zichzelf. Als hij daarmee klaar is, vraagt mama of hij iedereen aan tafel wil roepen en of hij even wil kijken waar zijn zusje Lizzy is. Kofi loopt het hele huis door en nodigt iedereen uit om te komen eten. Aan elk familielid vraagt hij of ze Lizzy gezien hebben. Maar Lizzy is onvindbaar … Iedereen zit al aan tafel en die ene stoel blijft leeg. Iedereen praat luidop over Lizzy tot ze haar plots horen roepen: Hier ben ik! Ze zat de hele tijd onder de tafel te spelen met haar pop. In dit boekje heerst duidelijk een Surinaamse sfeer. In elke kamer van het huis is er een gezellige drukte en heeft iedereen zijn eigen plekje en bezigheid. Hoewel er veel familieleden samenwonen, heerst er toch geen chaos. Voor kinderen uit Nederland is dit misschien wat gemakkelijker te…Lire la suite

Suggestions