Livre
Néerlandais

Twaalf kleine peuters

Elly Van der Linden (auteur), Suzanne Diederen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Chen en Yuk gaan voor het eerst een ochtend naar de peuterspeelzaal. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Schoolleven
Extra subject
prentenboeken
Titre
Twaalf kleine peuters
Auteur
Elly Van der Linden
Dessinateur
Suzanne Diederen
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808094 (hardback)

Commentaires

Twaalf kleine peuters presenteert zichzelf als een Clavis Peuterboek met als sleutelthema 'de wereld rondom het kind' voor peuters vanaf 24 maanden. De achterzijde vermeldt ook nog dat het een herkenbaar verhaal is over een ochtend op de peuterspeelzaal of crèche met een kleurrijke groep kinderen. Chen en Yuk, twee schijnbare wildebrasjes, gaan voor het eerst naar de peutergroep. Zonder mama! Waar is papa? Het is opvallend hoeveel vrouwelijke auteurs van kinderboeken papa's vergeten. Maar dit terzijde. De kinderen doen leuke dingen op de crèche, vinden volwassenen. Ze komen ook in contact met andere peuters. "Chen heeft een kar gezien. Daar wil hij wel mee spelen [....] Maar Yuk ziet een meisje dat speelt met bakjes water. Dat vindt ze leuk". Het is echter een gebrekkige weergave van een eerste schooldag. Of laten we zeggen van het eerste ogenblik dat een kind zonder ouders op zichzelf wordt teruggeworpen, gebracht onder de hoede van een vreemde juffrouw. De strijdige gevoelens…Lire la suite
Chen en Yuk gaan voor het eerst een ochtend naar de peuterspeelzaal en doen daar allerlei leuke dingen: spelen, zingen, buiten spelen en verven. Ze leren de andere tien peuters en beide juffen kennen. Het is een bontgekleurd gezelschap met kinderen die namen hebben als Kofi, Mahmud, Gauri, Aish en Lars. Prentenboek met twee afgeronde hoeken en pagina's van dik, glanzend papier. De vrij eenvoudige illustraties zijn in vrolijke kleuren en beslaan steeds twee volle pagina’s. De tekst, die uit maximaal negen regels bestaat, is daar duidelijk in gedrukt. Van dit duo verscheen eerder 'De snoepjes van Aisha'*. Herkenbaar en aantrekkelijk verhaal voor peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Suggestions