Livre
Néerlandais

Eten, bidden, beminnen : de zoektocht van een vrouw in Italië, India en Indonesië

Eten, bidden, beminnen : de zoektocht van een vrouw in Italië, India en Indonesië

Na een problematische scheiding maakt een jonge vrouw een spirituele reis naar Italie͏̈, India en Indonesie͏̈ in een poging zichzelf te hervinden.
Titre
Eten, bidden, beminnen : de zoektocht van een vrouw in Italië, India en Indonesië
Auteur
Elizabeth Gilbert 1969-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eat, pray, love : one woman's search for everything across Italy, India and Indonesia
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2008
474 p.
Note
Wordt vervolgd door: Toewijding : een sceptica verzoent zich met het huwelijk
ISBN
9789023428053

Commentaires

Na een bittere scheiding vlucht Liz Gilbert halsoverkop in een passionele relatie met David, maar als ze in een diepe depressie wegzinkt, stort ook die relatie in mekaar. Om haar leven weer op de rails te krijgen, besluit ze er een jaar op uit te trekken naar Italië, India en Indonesië. Ze wil zichzelf verkennen, niet de landen waar ze naartoe trekt. Alle drie de namen van die landen beginnen met een i, "en 'I' betekent natuurlijk 'ik'".

Haar eerste stop is Italië. Ze wil er Italiaans leren ? een taal mooier dan rozen ? en uitzoeken waar je de lekkerste pizza eet. Vier maanden later en elf kilo dikker vertrekt ze als "een veel gaver mens", want ze heeft leren genieten "van onschuldige geneugten". In India gaat ze op zoek naar spiritualiteit. In de ashram (een spirituele leef- en leergemeenschap) van haar goeroe vindt ze moeizaam een weg naar stilte en meditatie. Op zoek naar balans en evenwicht, gaat ze in Indonesië (ze verblijft er op Bali) op bezoek bij de genezer Ketut Liyer…Lire la suite
De Amerikaanse Elizabeth Gilbert (geb.1969) staat als dertiger op een kruispunt in haar leven. Ze had alles wat ze wensen kon, maar na haar scheiding besluit ze drie maal vier maanden te reizen. Ze vertrekt naar Italië, waar ze de kunst van het genieten (van de taal en het eten) leert. Vervolgens bestudeert ze in een bijna onvindbaar dorpje in India bij een ashram (soort school) de kunst van de spiritualiteit door meditatie en gebed. De laatste vier maanden van haar reis probeert ze in Indonesië bij een oude medicijnman het evenwicht te zoeken tussen wereldse geneugten en spirituele diepgang. Een autobiografisch verhaal over een sterke vrouw die zichzelf wil genezen van een emotionele crisis. Ze durft haar gevoelens te delen met de lezer, maar weet er ook de nodige humor bij te betrekken. Door het verhaal heen staan veel sociale en religieuze wetenswaardigheden uit de drie bezochte landen. Een bestseller. Paperback, prettig leesbare letter.

À propos de Elizabeth Gilbert

CC BY 2.0 - Image by Erik Charlton from Menlo Park, USA

Elizabeth Gilbert est une romancière, essayiste et biographe américaine, née le 18 juillet 1969 .

Biographie

En 2006, elle a publié Eat, Pray, Love : One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia, traduit en français en 2008, sous le titre Mange, Prie, Aime. Elle y relate son voyage d'un an en Italie (Mange), en Inde (Prie) et à Bali (Aime) à la recherche de son moi profond. Le livre devient un véritable best-seller (10 millions d'exemplaires vendus).

Une adaptation cinématographique avec Julia Roberts dans le rôle principal est sortie en 2010 sous le titre Mange, prie, aime.

Elle raconte la vie du survivaliste américain Eustace Conway (protagoniste entre autres de la série télévisée Seuls face à l'Alaska) dans The Last American Man (2002) (ISBN En lire plus sur Wikipedia