Livre
Néerlandais

In volmaakte stilte

Elizabeth George (auteur)

In volmaakte stilte

Dans la série:
Genre:
Wanneer een seriemoordenaar in Londen jonge jongens vermoordt, krijgt de zaak veel belangstelling van politiek en pers en staan inspecteur Lynley en zijn assistente Havers onder zware druk.
Titre
In volmaakte stilte
Auteur
Elizabeth George 1949-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
With no one as witness
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2005
622 p.
Note
Wordt vervolgd door: Een onafwendbaar einde
ISBN
90-229-8731-0 90-229-8935-6

Commentaires

Elizabeth George, Brits bestsellerauteur, schrijft vuistdikke thrillers en weeft doorheen haar plastische beschrijvingen en knappe sfeerevocaties een complex web van psychologische spanning en geloofwaardige plotwendingen. Dat levert uren leesgenot op voor de lezer.

Een seriemoordenaar heeft het in Londen gemunt op jonge adolescenten. Een thema dat na het verschijnen van The silence of the lambs erg populair was, maar ondertussen duidelijk over zijn hoogtepunt heen is. Dat zal Elizabeth George evenwel een zorg wezen, want niet zozeer de dader en zijn motieven, maar wel de verwikkelingen tussen het inmiddels bekende duo hoofdinspecteur Thomas Lynley en agent Barbara Havers van Scotland Yard, vormen de hoofdmoot in deze degelijke thriller.

Havers krijgt het in In volmaakte stilte hard te verduren. Ze wordt gedegradeerd van inspecteur tot gewoon agent, en haar plaats wordt ingenomen door de zwarte Winston Nkata, een voormalige kleine crimineel die nu carrière …Lire la suite
In Londen heeft een seriemoordenaar het op jonge jongens voorzien. De slachtoffers worden op verschillende plaatsen in de stad gevonden met geblakerde handen en zonder navel. De eerste drie slachtoffers waren zwart, en pas bij het vierde, eerste blanke slachtoffer, wordt ontdekt dat het om een seriemoordenaar gaat. De media en de politiek zitten er bovenop en inspecteur Lynley en zijn assistente Havers (nog steeds gedegradeerd) werken onder zware druk. Bovendien moeten ze samenwerken met een profiler en de pers. De zwarte sergeant Winston Nkata wordt om politieke redenen, zeer tegen zijn zin, in het onderzoek naar voren geschoven. Sporen leiden naar een centrum voor ontspoorde jongeren en een pedofilienetwerk, en ondertussen vallen er nog meer slachtoffers. Dan geven plotselinge dramatische ontwikkelingen in de levens van Georges vaste hoofdpersonen de moordenaar vrij spel en verandert de Havers-Lynley-serie voorgoed. Het vorige deel was wat taai en saai, maar gelukkig zijn spanning, …Lire la suite

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, auteur de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire …En lire plus sur Wikipedia