Livre
Néerlandais

Vijftig tinten vrij

E.L. James (auteur)
Anastasia wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Anastasia's zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken.
Extra subject
ERO
Titre
Vijftig tinten vrij
Auteur
E.L. James
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fifty shades freed
Titre parallèle
50 tinten vrij
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2017
606 p.
ISBN
9789044621860 (paperback)

Commentaires

Vijftig tinten vrij is een dikke pil van meer dan zeshonderd bladzijden en vormt het derde en laatste deel van de veelbesproken erotische trilogie van E.L. James. In het eerste deel leerde de onervaren studente Anastasia multimiljonair en zakenman Christian Grey kennen. Anastasia kwam terecht in een wereld die haar tot dan toe volkomen onbekend was, die van de sm. Aan het einde van het eerste deel kwam er een einde aan de relatie, om in deel twee opnieuw open te bloeien en te resulteren in een huwelijksaanzoek. In dit tweede deel kwamen al heel wat issues van Grey aan de oppervlakte en ook Jack Hyde, de ex-baas van Anastasia, zorgde voor problemen, en voor de cliffhanger aan het einde van het tweede boek. Het derde deel begint heel wat positiever dan het tweede deel, namelijk met de huwelijksreis van Christian en Anastasia. Zo snel als hun relatie tot stand kwam, zo snel kwam ook hun huwelijk: een techniek van James om het verhaal te laten vooruitgaan natuurlijk.
Om…Lire la suite
Erotische roman van de Brits/Chileense auteur E.L. James [pseud. van Erika Leonard], voorheen televisieproducente. De roman is het derde, zelfstandig te lezen deel van de trilogie*, die in Amerika en Engeland de bestsellerstatus heeft. Hoewel studente Anastasia Steele zich lang probeerde te ontworstelen aan haar seksueel dominante en vaak onaardige vriend, de miljonair Christian Grey, besluit ze vreemd genoeg toch met hem te trouwen. Ze gaan op huwelijksreis. Anastasia adoreert haar razendknappe man, die zich ook in het dagelijks leven erg dominant gedraagt, en wil graag gelukkig worden. Ze vrijen samen heel wat af. In dit eenvoudig geschreven boek is van een plot of enige karakterontwikkeling geen sprake. De literatuurliefhebber zal veel op de stijl aan te merken hebben, want veel zinnen hebben dezelfde structuur. Maar lezers die niet zijn afgehaakt na de eerdere twee delen zullen dit afsluitende deel zeker ook willen lezen. Kleine druk.

À propos de E.L. James

Erika Leonard (née Mitchell) ou E. L. James (nom d'auteur), née le 7 mars 1963 à Londres, est une romancière britannique, auteur de la série de romans d'amour Cinquante nuances de Grey (Fifty Shades of Grey), déclinés en série de films au cinéma. Elle vit et travaille à Londres.

Avec plus de 150 millions d'exemplaires vendus en plus de 50 langues, elle est classée parmi les records de ventes littéraires mondiales des années 2010, et parmi les 100 personnes les plus influentes du monde par le Time en 2012.

Biographie

Née d'un père écossais cadreur de la chaîne de télévision britannique BBC et d'une mère chilienne, elle passe son enfance dans le Buckinghamshire, suit sa scolarité dans une école pour filles de High Wycombe et obtient son diplôme d'histoire à l'université du Kent.

En lire plus sur Wikipedia