Livre
Néerlandais

Hart : gezocht, verloren, gevonden

Eef Rombaut (auteur), Emma Thyssen (dessinateur)

Hart : gezocht, verloren, gevonden

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Prinses zoekt een man, maar de dino onder haar balkon eet alle huwelijkskandidaten op. Ze trouwt haar nar, maar die wordt ingepikt door een andere vrouw. Prinses zoekt opnieuw een echtgenoot en eindigt met een reus.
Titre
Hart : gezocht, verloren, gevonden
Auteur
Eef Rombaut
Dessinateur
Emma Thyssen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2011
[116] p. : ill.
ISBN
9789020999853 (hardback)

Commentaires

Dit vierkante, kloeke prentenboek bevat drie met elkaar samenhangende verhalen. In het eerste vindt een prinses na enig zoeken een man, nadat een gele draak alle kandidaat-prinsen een arm heeft afgebeten. Niet een prins, maar de nar blijkt voor haar de ware te zijn. Ze krijgen twee kinderen: Lang en Gelukkig. In het tweede verhaal bezwijkt de nar voor de charmes van de wereldse Madann en een echtscheiding volgt. In het derde verhaal gaat prinses opnieuw op zoek naar een man. Dat wordt een reus, die net als prinses een gebroken hart heeft. Het verhaal over echtscheiding is verpakt als sprookje. Kinderen (en volwassenen) kunnen zich in de problematiek herkennen. De illustraties zijn bewust kinderlijk, met stevige, zwarte lijnen, weinig diepte, egale kleurvlakken (veel zilver) en getekende stofjes. In de tekst, vrijwel geheel gedrukt in kapitalen, zijn soms gekleurde letters gebruikt. Een opvallend boek, niet om een (jong) kind zomaar in handen te geven, maar dat zich wel goed leent om o…Lire la suite

Hart gezocht - verloren - gevonden

In deze trilogie over het hart maken we kennis met Prinses die op zoek is naar een man. Alle prinsen die zich aandienen, worden echter tegengehouden door Dino. Niet omdat Dino de prinses haar geluk wil ontzeggen, integendeel, hij is degene die ziet dat de grote liefde van Prinses zich al op het kasteel bevindt: Nar. Prinses en Nar trouwen en krijgen twee kinderen: Lang en Gelukkig.
In deel 2 komt Madann Nar inpalmen door haar schoonheid, stoerheid, rijkdom en liefde. Nar zwicht voor Madann maar ontdekt al snel zijn vergissing. Prinses is ontroostbaar maar ook onvermurwbaar: ze wil Nar niet terug.
In het laatste deel gaat Prinses op zoek naar een nieuwe liefde. Wanneer ze moedeloos een punt zet achter haar zoektocht botst ze tegen haar nieuwe liefde aan: een reus met twee kinderen en een gebroken hart, zoals zij. Na een gewenningsperiode en wat aanpassingen aan het kasteel vindt het nieuw samengestelde gezin zijn weg.
Een boek over liefde, huwelijk, echtscheiding, nie…Lire la suite