Livre
Néerlandais

Welterusten iedereen

Van alle mensen en dieren in het dorp zien we wat ze voor zichzelf wensen tijdens hun slaap. Zullen hun dromen zijn uitgekomen als ze de volgende dag wakker worden? Prentenboek met illustraties in gemengde techniek en een tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Welterusten iedereen
Auteur
Edward van de Vendel
Dessinateur
Sebastiaan Van Doninck
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789058385642 (hardback)

Commentaires

Hoe kan je peuters en kleuters ertoe verleiden zonder morren te gaan slapen? Door ze verhaaltjes te vertellen over de gekste, spannendste en liefste dromen, dachten Edward van de Vendel en Sebastiaan Van Doninck. Dus maakten ze samen een prentenboek dat vertelt over de sterk uiteenlopende dromen van twintig dorpsbewoners.
Het boek in groot formaat opent met een prikkelende kijk- en zoekpagina, waarop je de twintig personages, die eerder op de binnenflap in grappige kadertjes geportretteerd worden, in hun eigen huisjes ziet slapen. Een dergelijke beginpagina lokt een prettige spanning uit en nodigt uit tot fantaseren: waarover zou elk personage dromen? Bovendien zit de zoekprent vol grappige details: zo barst het torenhoge kapsel van tante Yolanthe door het dak en reikt de baard van Pjotr Politie tot een verdieping lager.
In de twintig volgende pagina's lees en zie je dan per personage waarover hij/zij/het droomt. Zo verschillend de figuurtjes, zo verschillend de dromen. Sommig…Lire la suite
Elke pagina van dit grote langwerpige prentenboek in staand formaat geeft een (wens)droomsituatie weer van degene die ligt te slapen. Zo krijgt de lezer twintig dromen voorgeschoteld, van zowel mensen als dieren. Paard Fifill droomt over vluchten en vrijheid en oma Oudje over wegvliegen. De eerste dubbele pagina opent met 'Welterusten iedereen!' en laat alle personen zien op de plek waar ze slapen. De laatste dubbele pagina sluit af met 'Goedemorgen iedereen!' en toont dezelfde figuren als de dag is begonnen. Deze pagina's vormen kijk- en praatplaten, in relatie tot elkaar en tot de individuele dromen op de voorgaande pagina's. De frisse, kleurige platen in een gecombineerde techniek trekken alle aandacht. De enkele handgeschreven regels tekst op rijm becommentariëren en zetten aan tot een gesprek. Ook kan naar aanleiding van deze uitgave over dromen en wensen in het algemeen worden gesproken. Zo biedt dit mooi uitgevoerde boek - met een aantrekkelijke, in het oog springende omslagill…Lire la suite

Welterusten iedereen

De nacht valt en iedereen gaat slapen. Maar wat zijn de dromen van de dieren en mensen in dit boek? Elk personage neemt je mee in zijn droom en als je wil, kan je erin verdwalen. Een bonte verzameling figuren en dromen elk even apart. Op de laatste pagina komt iedereen tot leven en kom je te weten of de dromen zijn uitgekomen. Dit heerlijke boek is prima om samen te lezen voor het slapengaan. Samen stilstaan bij de dromen en de fantasie laten werken. Om dan op het einde dan toch nog verrast te worden. Edward van de Vendel, een Nederlandse schrijver, is met dit boek niet aan zijn proefstuk toe. Inmiddels zijn van zijn hand reeds gedichtenbundels voor kinderen en volwassenen verschenen, verschillende romans en ook informatieve boeken. Voor dit boek schreef hij voor elk personage een kort gedichtje, wonderlijk goed aangevuld door de illustraties van Sebastiaan Van Doninck. Op een naïeve, speelse manier brengt hij de illustraties schitterend tot leven.


Suggestions