Livre
Néerlandais

Opvrolijkvogeltje

Edward van de Vendel (auteur), Ingrid Schubert (dessinateur), Dieter Schubert (dessinateur)
Opvrolijkvogeltje heeft een drukke dag. De wombats hebben ruzie, de koala's vervelen zich en koning Kangoeroe voelt zich somber. Maar wie vrolijkt Opvrolijkvogeltje op na zo'n drukke werkdag? Prentenboek met frisse kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Blij zijn
Titre
Opvrolijkvogeltje
Auteur
Edward van de Vendel
Dessinateur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789047707073 (hardback)

Commentaires

Opvrolijkvogeltje heeft een drukke dag. Drie wombats zijn boos op elkaar, de koala's vervelen zich te pletter, koning Kangoeroe voelt zich somber van het regeren en opa en oma Emoe zijn levensmoe. Opvrolijkvogeltje zorgt dat de dieren weer blij worden. Maar naarmate de dag vordert, verliest Opvrolijkvogeltje steeds meer veertjes en verbleken haar prachtige kleuren. Wie vrolijkt háár weer op na zo'n drukke dag? Een ontzettend leuk en origineel verhaal over het doorbreken van negatieve gevoelens. Het eind is verrassend en ontroerend. Het prentenboek is geïllustreerd met frisse, heldere tekeningen. Ze beslaan twee pagina's en zijn een feest voor het oog: fantastisch leuke dieren met sprekende gezichtuitdrukkingen, subtiele beeldgrapjes en een prachtig kleurgebruik. Het werk van zowel schrijver Edward van de Vendel als van illustratoren Ingrid en Dieter Schubert is veelvuldig bekroond. Dit prentenboek getuigt nogmaals van hun vakmanschap en zal zeker niet onopgemerkt blijven. Met een post…Lire la suite

Opvrolijkvogeltje

Moeder vogel vertelt aan haar kind over een dag in het leven van een Opvrolijkvogeltje. Die komt aangevlogen overal waar dieren problemen of ruzie hebben of lusteloos zijn. Vier keer in evenveel scènes, te beginnen bij de ochtend, moet zij tussenkomen. Met haar vrolijke kleuren brengt zij overal harmonie en geluk: eerst bij de wombats, dan bij de koala's, dan bij de vermoeide kangoeroekoning en tenslotte bij de oude oma en opa Emoe. Overal strooit zij haar vrolijke kleuren in het rond. 's Avonds vliegt zij kaalgeplukt en uitgeput naar haar nest. Het vogeltje vraagt ongerust aan zijn moeder: ''Kan ze morgen nog wel dieren helpen. Ja, want op de tak van de boom, vlak bij het nest zitten haar kleine opvrolijkvogeltjes te wachten en die geven hun moeder haar kleuren terug. Een lief, positief, rustgevend en kleurrijk boek, ideaal als verhaaltje voor het slapengaan. Ik heb de indruk dat er eerst de tekeningen waren en dan de tekst. Een echt opbeurboek.


Suggestions