Livre
Néerlandais

Wij zijn goe bezig! : vreugde en verdriet bij de Planckaerts

Eddy Planckaert (auteur)

Wij zijn goe bezig! : vreugde en verdriet bij de Planckaerts

Genre:
Titre
Wij zijn goe bezig! : vreugde en verdriet bij de Planckaerts
Auteur
Eddy Planckaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2008
224 p. : ill.
ISBN
9789002232572

Commentaires

Voor wie er nog aan mocht twijfelen: het gaat goed met de Planckaerts. Het bewijs daarvan krijg je in dit boek. Na een schoonzoon en -dochter verwelkomden Eddy en Christa al vier kleinkinderen op hun heuvel in de Ardennen. Als pater familias geniet Eddy met volle teugen van dit geluk, en de miserie (Eddy's bedrijfje heeft de boeken moeten neerleggen) zijn ze weer te boven gekomen. Voor Eddy begint een nieuw hoofdstuk in zijn leven. In dat leven ? in goede en slechte dagen ? was er steeds een constante, de hechte band met zijn familie. Ze hebben samen voor iets gevochten, en klauterden (dankzij een tv-reeks) stap voor stap uit het financiële dal. Ze bouwen nu samen op hun eigen ritme aan een mooie toekomst. Eerlijkheid, eenvoud, liefde, respect en familiaal leven zijn daarbij de voornaamste regels. Christa speelt hierin een belangrijke rol.

Dit boek is dan ook een ode aan Eddy's gezinsleden, en in het bijzonder aan zijn vrouw. Hij vertelt het verhaal van zijn gezin, van zijn ken…Lire la suite
Een van de vele boeken die al verschenen rond de Vlaamse realitysoap 'De Planckaerts' (VTM), die gaat over de lotgevallen van ex-wielrenner Eddy Planckaert en zijn familie. In dit boek vertelt Eddy o.m. hoe hij ervan geniet samen met de hele familie — inclusief kinderen, schoonkinderen én kleinkinderen — in een huisje in de Ardennen te wonen. Dankzij de televisiereeks klauterde de familie uit het financiële dal waarin ze terechtkwamen nadat Eddy's bedrijfje failliet ging, en nu zijn ze dus weer 'goe bezig'. De constante in dit boek is de hechte band die Eddy heeft met zijn familie. Het boek leest dan ook als een ode van Eddy aan zijn gezinsleden, en in het bijzonder aan zijn vrouw Christa. Eddy vertelt de hele geschiedenis van zijn gezin, van zijn kennismaking met Christa 37 jaar geleden tot het hernieuwen van hun trouwbelofte in 2008. De lezer komt daarbij ook heel wat zaken te weten die niet aan bod kwamen in het televisieprogramma. Een luchtig boek, dat vooral de liefhebbers van de…Lire la suite

À propos de Eddy Planckaert

Eddy Planckaert, né le 22 septembre 1958 à Nevele est un coureur cycliste belge. Professionnel de 1980 à 1991, il a notamment remporté Paris-Roubaix en 1990, le Tour des Flandres en 1988, le classement par points du Tour de France 1988 et 13 étapes de grands tours : deux étapes du Tour de France, une étape du Tour d'Italie et dix étapes du Tour d'Espagne. Il est le benjamin de Willy et de Walter. Son fils Francesco fut professionnel pendant trois saisons et son neveu Jo fut lui aussi coureur.

Biographie

Il s'est retrouvé ruiné après avoir été escroqué à la fin des années 1990. Il a fait l'objet d'une émission de docu-réalité, De Planck Aerts, qui narrait la vie de la famille dans un chalet sur la chaîne VTM. Depuis 2009, il est présentateur sur une chaîne de télévision câblée.

En lire plus sur Wikipedia